Korpschef besmet met COVID-19

Politiekorpschef Roberto Prade is positief getest op het coronavirus. Deze mededeling deed minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) vandaag tijdens de persconferentie in verband met COVID-19.
De Juspol-minister zei ook dat het Korps Politie Suriname (KPS), als frontline organisatie, niet bespaard is gebleven van COVID-19-besmettingen. Vanaf april tot heden zijn zeker veertig politiemensen positief getest en ook in quarantaine geplaatst.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Beeld: GOV TV

Minister Amoksi ging ook in op het onderzoek over kogelinslagen en afhandelingsproces. Onderdeel hiervan is onder andere het doen van aangifte en een buurtonderzoek. De Juspol-topman heeft nog geen rapportage ontvangen, dat dit onderzoek is afgerond.
DispensatiepasjesTijdens de persconferentie heeft minister Amoksi ook gesproken over de huidige dispensatiepasjes. De pasjes die door het Directoraat Nationale Veiligheid zijn uitgegeven zijn tot en met 31 januari 2021 geldig. Vanaf 4 januari vindt er een herregistratie plaats. Deze duurt tot en met 15 januari.
Volgens de topman op justitie zal het verstrekken van pasjes worden ingedeeld in zones. Bij aanvraag van zo’n toestemmingspasje tijdens de lockdown moet ook het doel van gebruik worden aangegeven.
Om misbruik van pasjes tegen te gaan, wordt overgegaan tot deze stap. De minister zei dat het niet kan dat iemand zich in Para bevindt, maar dat zijn bedrijf ergens anders gevestigd is. Amoksi typeert deze handeling als het misbruik maken van zo’n toestemmingsbewijs. “Als dit zou blijken kan de persoon sowieso beboet worden en kan zo’n pasje worden ingetrokken,” benadrukt de bewindsman.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald