‘Komend schooljaar leerlingen weer vijf dagen naar school’

Onderwijsminister Henry Ori zegt dat er sinds zijn aantreden, evaluatiemomenten met betrekking tot de onderwijsvernieuwingen zijn geweest. In de samenleving heerst veel onduidelijkheid over het nieuwe onderwijssysteem, vooral over het doorstroombeleid. Ori zegt, dat er bij de evaluatie gebleken is dat er veel leerpunten zijn, die opgepakt moeten worden. In dat kader zegt de minister, dat er een stuurgroep is ingesteld om de vernieuwingen van het onderwijs te coördineren.
‘’De kleine verbeteringen en de zorgen, moeten echt opgelost worden‘’, zegt Ori. Richting de samenleving zal er volgens hem, ‘’een stevige campagne’’ moeten worden opgezet, waarbij er specifiek uitleg wordt gegeven over wat de onderwijsvernieuwing inhoudt. Momenteel vindt er hierover overleg plaats met inspecties, leerkrachten en onderwijsbonden.
Ori stelt dat in het komend schooljaar de leerlingen weer vijf dagen naar school gaan. ‘
’Vanwege de covid-situatie gingen kinderen om de ene dag naar school, echter is de situatie nu onder controle en moet het onderwijsproces weer normaal op gang komen’’, zegt Ori. Het om de ene dag naar school gaan, heeft volgens Ori een nadelig effect op het onderwijsproces. ‘’Wij vinden, gelet op de beperkte vijf uren per dag, dat er stukje normalisatie gecreëerd moet worden zodat kinderen weer vijf dagen naar school kunnen. Dit is nodig om een volledig curriculum te doorlopen‘’, aldus Ori.
The post ‘Komend schooljaar leerlingen weer vijf dagen naar school’ ..