Koi Carper Aladey belooft beslissingswedstrijd tegen De Arend

Toeschouwers van Koi Carper Aladey juichen uitbundig wanneer de zoemer in een drukke Ismay van Wilgen sporthal voor een laatste keer afgaat. De 80-73 overwinning op De Arend voelt aan als een kampioenschap, maar zover is het nog niet.
De euforie onder de fans heeft wel een verklaring: door zondagavond game 3 in de best-of-five finale te winnen voorkwam Koi Carper Aladey een sweep van De Arend én mag het team blijven hopen op titelprolongatie.
Maar eerst moet het team ook game-4 zien te winnen. Coach Ludwig Belgrave van Koi Carper Aladey is er zeker van dat zijn spelers dinsdag een beslissingswedstrijd zullen afdwingen. “De jongens zijn nu gemotiveerd, ze hebben nu gezien hoe ze De Arend moeten pakken. We gaan naar de vijfde wedstrijd”, belooft hij.
Gezien het verloop van de afgelopen drie wedstrijden zal Koi Carper Aladey in de vierde partij mogelijk diep moeten graven om er een zege uit te slepen. Hoewel het team met een verschil van zeven punten won moest het alle zeilen bijzetten om de winst naar zich toe te trekken.
De teams hielden elkaar in de eerste quarter nagenoeg in evenwicht. Na tien minuten ging Koi Carper Aladey met 19-18 aan leiding, maar bij rust nam De Arend een 43-36 voorsprong. Na de pauze nam het team uit Frimangron nóg verder afstand en bedroeg het verschil halverwege de derde quarter elf punten, maar Koi Carper Aladey bracht de achterstand aan het einde van de periode terug naar drie punten: 57-54.
10-3 runIn de slotperiode scheen het kat-en-muisspel van de eerste helft zich te herhalen totdat Koi Carper Aladey op een 10-3 run ging die resulteerde in een 69-60 voorsprong met nog vijf minuten te gaan. De Arend bracht die achterstand weliswaar terug naar vier punten, maar dichterbij kwam het team niet.
Belgrave loofde zijn verdediging die volgens hem de belangrijkste reden was waarom Koi Carper Aladey de series achterstand naar 2-1 terugbracht. “We hebben in de derde quarter bij die grote achterstand het tempo verhoogd en ze konden ons niet bijbenen”, aldus de oefenmeester.
Tegenhanger Humphrey Eendragt is een andere mening toegedaan. Volgens de coach van De Arend heeft het aan zijn team zelf gelegen dat ze de finale zondag niet op slot gooiden. “Het is ons niet gelukt die ruime voorsprong in de derde quarter te consolideren”, licht de oefenmeester toe.
“Als je voorstaat met elf punten moet je de rust bewaren en die bal laten rondgaan. We deden op dat moment juist het tegenovergestelde: we gingen in de aanval haastig te werk waardoor Koi Carper meer ruimte had om in te lopen.” Eendragt hoopt dat zijn spelers uit de fouten van zondag zullen leren en in game-4 weer hun eigen spel gaan spelen.
Darryl Tolud leidde Koi Carper Aladey in game-3 met 18 punten, terwijl Earvin de Randamie 13 punten bijdroeg. Teamgenoten Arcinio Prado en Jivar Vreden waren goed voor elk elf punten. Voor De Arend scoorden Chayf Elburg en Sven Tojo elk veertien punten, terwijl Russell Cairo en Emile La Rose twaalf om elf punten noteerden. Game-4 gaat dinsdagavond opnieuw om acht uur van start.