Koelingssysteem Centraal Lab BOG weer up-to-date

28/03/2021 10:10 – Van onze redactie

Met een druk op de knop neemt waarnemend directeur Radjesh Ori het koelingssysteem van het centraal lab van het BOG weer in gebruik. : RGM Corporate Communications  
PARAMARIBO – Met financiële steun van de stichtingen Rosebel Community Fund (RCF) en Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMiF) is het koelingssysteem van het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) hersteld. Daarmee ging 104.394,24 US dollar gemoeid. RCF en SEMiF kwamen elk met de helft in.
Nadat BOG in mei 2020 er gewag van maakte dat het koelingsysteem was uitgevallen, besloten de twee stichtingen in te springen. Zonder koelingssysteem kan het Centraal Laboratorium, waar er hiv-, malaria-, influenza-, tuberculose- en Covid-19-onderzoeken worden gedaan, bepaalde diensten niet leveren. Met de restauratie kan de integriteit en effectiviteit van de organische samples die in het laboratorium worden onderzocht, getest en opgeslagen, te allen tijde gewaarborgd blijven, schrijft Corporate Communications van Rosebel Gold Mines.
Waarnemend directeur Radjesh Ori zei dat het BOG een lange historie heeft met RGM en hoopt het partnerschap verder te kunnen uitbouwen. “Deze donatie, samen met SEMiF, kwam op het juiste moment en wij zijn heel erg blij om het feit dat we nu veel meer mogelijkheden hebben”, prees Ori de twee stichtingen. SEMiF-voorzitter Niëlla Pinas zei dat haar stichting de helpende hand heeft geboden omdat het verzoek van het BOG in lijn is met haar doelstelling om duurzame projecten uit te voeren die ervoor zorgen dat de gezondheidszorg in stand wordt gehouden. “Waar nodig en waar we kunnen zullen wij die ondersteuning blijven bieden”, beloofde Pinas.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname