Kloof terug bij Ormanspor

02/01/2021 13:01 – Terence Oosterwolde

Charlon Kloof gaat opnieuw aan de slag bij het Turkse OGM Ormanspor. : OGM Ormanspor  
PARAMARIBO – Na twee stints in Spanje dit jaar, is Charlon Kloof teruggekeerd in de Turkse basketbalcompetitie. De profspeler gaat aan de slag bij Ormanspor, voor wie hij eerder heeft gespeeld. Zowel Kloof als Ormanspor maakt op socialemediakanalen zijn terugkeer bekend.
“Welcome back home Charlon Kloof”, schrijft de Turkse club bij een actie van de basketballer. “Charlon Kloof, die eerder in ons team was, is weer bij ons. Welkom terug in de OGM Ormanspor-familie.”
Op zijn eigen kanaal plaatste Kloof de met de tekst “Blij terug te zijn en een bijdrage te lerveren binnen het team. Laten we ervoor gaan.” Op Tweede Kerstdag maakte de point-guard bekend dat hij stopt bij Urbas Fuenlabrada, zijn tweede Spaanse club dit jaar, waar hij tot het einde van het seizoen onder contract stond.
De ploeg had hem op 29 oktober binnengehaald en in de eerste week van december zijn maandcontract opengebroken, waardoor hij het seizoen zou afmaken. Echter, Urbas Fuenlabrada schreef op 26 december dat club en speler tot een overeenstemming zijn gekomen de samenwerking te beëindigen.
Volgens de ploeg had Kloof een bod ontvangen van een team buiten Spanje en gevraagd zijn contract te ontbinden. “Gezien de situatie en de wensen van de speler heeft de club ingestemd met zijn vertrek.” De club blijkt dus OGM Ormanspor te zijn, voor wie hij in het seizoen 2019-2020 uitkwam. Hij had er gemiddelden van 9,6 punten, 4.2 rebounds, 2.4 assists en 1,2 steals.
OGM Ormanspor bezet momenteel de dertiende plek in de Turkse Basketbol Süper Ligi. Aan de competitie doen zestien teams mee. De ploeg won vier van de veertien duels en heeft er achttien punten. Ormanspor krijgt zondag in de eigen Yeni M. Sait Zarifoglu Spor Salonu hekkensluiter Frutti Extra Bursaspor (12-15) op bezoek.
Kloof, die in Suriname heeft gespeeld voor CLD en Yellow Birds en momenteel sterkhouder is van de nationale basketbalselectie van Nederland, begon zijn profloopbaan in 2014 bij İstanbul DSİ in de tweede divisie van Turkije. Vervolgens kwam hij uit voor Rethymno Cretan Kings in Griekenland, het Italiaanse Auxilium CUS Torino, MZT Skopje in Macedonië, UCAM Murcia in Spanje, het Turkse Ormanspor en dit jaar MoraBanc Andorra en Urbas Fuenlabrada in Spanje.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname