Kleuter overleden na aanrijding

De vijfjarige kleuter Jasier Poeran is gistermiddag aan de Verlengde Helena Christinaweg door een personenauto aangereden. De politie van Santoboma deed na de melding van een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto de plek aan voor onderzoek.
Bij aankomst van de politieambtenaren was het slachtoffer al door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De wetsdienaren deden vervolgens de SEH aan en vernamen van de arts dat het kindje dood is binnengebracht. Vermoedelijk is het kindje onderweg naar de ziekeninrichting overleden.
De 41-jarige autobestuurder Marvin Z. verkeerde niet onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring tegenover de politie reed hij over de Verlengde Helena Christinaweg komende vanuit richting van de Bomaweg en reed richting de Magentakanaalweg.
Op gegeven moment zag de chauffeur plotseling het jongetje vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg oversteken. Marvin remde krachtig af, maar Jasier werd toch geraakt. Er is een remspoor van 27 meter waargenomen.
Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst met betrekking tot het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden, waar de autobestuurder bij de hulpofficier is voorgeleid.
Na afstemming met Openbaar Ministerie (OM) is het ontzielde lichaampje van Jasier voor obductie in beslag genomen.
Het dossier zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het OM, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald