Klantgerichtheid en flexibiliteit worden keurmerk CBB

10/12/2020 05:54 – Aidy Pinas-Agodeba

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie (r), minister Bronto Somohardjo (m) en zijn directeur Nasier Eskak spraken woensdag elk over de toekomst van de CBB. :  
PARAMARIBO – Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft beloofd zich te zullen inzetten dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) voldoende geld krijgt om de voorgenomen noodzakelijke veranderingen door te voeren. Hij noemt als grootste drie uitdagingen modernisering, verbetering van de werkomstandigheden van het personeel en verbetering van de dienstverlening.
De bewindsman sprak woensdag ter gelegenheid van het 63-jarig bestaan van de organisatie. Somohardjo onderstreepte dat de bijdrage van iedereen nodig zal zijn om onder meer de dienstverlening te optimaliseren en stelde training van het personeel in het vooruitzicht.
Ook CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie wees op de veranderingen die noodzakelijk moeten worden doorgevoerd voor beter functioneren. Dat zal niet makkelijk zijn, maar met inzet van alle betrokkenen – van minister tot personeel en burgers zal dit streven slagen. “Wi e go kenki a tori, sani de di musu kenki. Het komt goed met CBB”, beloofde ze.
Het streven is dat de gemeenschap over ongeveer een jaar al zichtbare verandering moet merken. Maar diezelfde samenleving krijgt ook een rol in het transformatieproces. “We zijn afhankelijk van de informatie van de burgers. Dus wij gaan ons deel doen en verwachten ook dat de gemeenschap haar deel doet”, onderstreepte Kanapé-Pokie, zonder nader in te gaan welke informatie ze verwacht.
Biza-directeur Nasier Eskak zei dat de fasen van pionieren en differentiatie gepasseerde stations zijn en dat nu moet worden overgegaan tot integratie. Hij sprak van een uitdaging om de diverse afdelingen van CBB naadloos op elkaar te laten aansluiten. Het grotere doel daarbij is om het instituut flexibel en klantgericht te laten werken. “Dit moet het keurmerk van CBB gaan worden in de toekomst.” Ook hij heeft geloof in het team dat is aangesteld om de organisatie naar een hoger niveau te tillen.
Kanapé-Pokie wilde zich niet te laten afleiden door Covid-19 die in veel zaken, ook buiten CBB, tot vertraging leidt. Ze sprak waardering uit voor het personeel dat zich ondanks moeilijke werkomstandigheden zoals beperkte middelen en weinig werkruimte inzet voor goede dienstverlening. Tijdens de bijeenkomst is een promofilmpje van het CBB geïntroduceerd als aanzet voor de verwachte intensieve communicatie met het grotere publiek.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname