Radjen Kisoensingh, eigenaar en manager van drukkerij VariaPrint, heeft gisteren tijdens een persconferentie, zijn bezorgdheid geuit over de recente gang van zaken rond de aanbesteding van stembiljetten voor de aankomende verkiezingen. Hij zei zich bewust niet te hebben ingeschreven voor de opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De reden hiertoe is dat zijn drukkerij het oorspronkelijke formaat van de stembiljetten (44 bij 55 cm), slechts gedeeltelijk zou kunnen drukken.
De opdracht voor het drukken van 450.000 DNA-stembiljetten en 450.000 RR-stembiljetten (plus 1000 specimen per type) werd gegund aan de laagst ingeschreven drukkerij. Echter, nadat deze gunning had plaatsgevonden, werd het formaat van de stembiljetten vergroot naar 49,5 bij 68 cm. Tegelijkertijd werd het oorspronkelijke bedrag van SRD 4,8 miljoen verhoogd naar SRD 7,6 miljoen, een verhoging van maar liefst SRD 2,8 miljoen.
Volgens Kisoensingh is die verhoging onterecht. Hij legde uit dat het grotere formaat van de biljetten niet betekent, dat er ook meer papier nodig is. “Papier wordt standaard in grote vellen verkocht, zoals 100×70 cm, waaruit hoogstens twee stembiljetten kunnen worden gesneden, ongeacht of het biljet iets groter is geworden. Alleen het inktgebruik zou iets kunnen toenemen, omdat teksten en foto’s iets groter zijn, maar dat is een minimale factor die nooit een verhoging van miljoenen waard is’’, zei Kisoensingh. ‘’Dit extra geld had beter besteed kunnen worden aan dringende noden in de samenleving, zoals het uitbetalen van achterstallige salarissen of overuren, bijvoorbeeld binnen de Ester Stichting.’’
Kisoensingh stelde de gunningscommissie, de directie en onderminister van Binnenlandse Zaken en de minister, verantwoordelijk voor de gang van zaken. Volgens Kisoensingh hebben zij de staat Suriname financieel benadeeld.
Volgens hem is de extra 2,8 miljoen SRD toegekend aan de uitvoerder, zonder dat die erom heeft gevraagd of zich ervan bewust was. “Ik ken de uitvoerder, ik heb een goede relatie met die mensen, ze staan niet als zodanig te boek”, aldus Kisoensingh. Tot slot stelde Kisoensingh dat ook het ministerie van Financiën en de president zich over deze gang van zaken moeten uitlaten. ‘’Mocht er geen serieus onderzoek komen, dan zal ik nadere juridische stappen ondernemen. Ik zal een klacht indienen bij de procureur-generaal”, aldus Kisoensingh.
The post Kisoensingh: ‘Ik zal een klacht indienen bij de procureur-generaal’ ..
- Khudabux: vanwege partijdigheid ging Baitali in beroep bij …..
- Van militair tot kapper: samenleving spreekt president tijd…..
- Column: Geld regeert de verkiezingen: Kapitaal versus integ…..
- Colporteur oproepingskaarten voor verhoor opgebracht door d…..
- Paraplantages: ‘President en VHP niet officieel ontvangen b…..
- Project Weg naar Zee niet stopgezet..
- Regering breidt Project Schoolbroodpakket uit naar 180 scho…..
- Simons: ‘We willen het beter doen dan deze huidige regerin…..
- Roemer: Suriname moet economische cultuur ontwikkelen en to…..
- President in dialoog met burgers en strategische beroepsgro…..
- Regering moet ook andere vormen van belastingen innen, zegt…..
- Sranan Lobi Dey: tijd voor eenheid en verbondenheid..
- Inbraak bij Kirpalani-magazijn: bewaker vastgebonden..
- Carolina Salimah Tjitrodipo..
- Ode aan de zorg: AZP eert verpleegkundigen en verzorgenden..
- Minister Nurmohamed zal geen ‘halve gebouwen of bruggen’ ac…..
- Cruciale stap in verdere ontwikkeling: De Arend krijgt form…..
- Woning van bushouder leeggeroofd bij inbraak, grote geldbed…..
- Bedrijfsleven nauwer betrokken bij vernieuwing beroepsonder…..
- Bedrijfsleven en ROM voeren een-op-een overleg..
- Wang: “Hypocriete vergelijking met China past niet bij Suri…..