Kinderen uit Para en Wanica krijgen schoolpakketten

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) heeft het schoolpakketten distributieproject gecontinueerd in de districten Para en Wanica. Dit project is bedoeld om sociaal zwakke jongeren een kans te bieden, om ondanks de moeilijke situatie, deel te nemen aan het onderwijsproces.
Deze pakketten zijn geschonken aan jongeren van de basisschool, het voortgezet onderwijs junioren (voj) en voortgezet onderwijs senioren (vos). Karishma Mathoera, directeur van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), heeft de pakketten overhandigd namens AW en J-minister Rishma Kuldipsingh.
De distributie heeft via de structuren van het ministerie van AW en J plaatsgevonden. De NJI-directeur heeft sessies gehouden, waarbij de jongeren moed zijn ingesproken. Zij moeten zich niet laten afleiden door negatieve peer pressure, maar zich inzetten om het schooljaar succesvol af te ronden, zei Mathoera.
De gebieden waar de distributie heeft plaatsgevonden zijn: Bigi Poika, Bersaba, Witsanti, Bernharddorp en La Vigilantia gelegen in het district Para en ook Sophia’s lust in het district Wanica. De distributie van de schoolpakketten zal voortgezet worden in Paramaribo, Nickerie en Marowijne.