Kinderen bidden voor kracht, onderwijs, land en ouders

Kinderen moeten in deze bijzondere tijd geestelijk alert, sterk en weerbaar blijven. Ondanks de huidige pandemie heeft stichting Weid mijn lammeren dit jaar bewust de Nationale Kindergebedsdag door laten gaan. Er was geen andere keus dan online te gaan, waardoor er kosten werden bespaard op het gebied van transport. Het online samenwerken vroeg wel om extra communicatie en inzet. In alle districten zijn jeugd- en kinderleiders bereid gevonden om mee te werken, zegt stichtingsdirecteur Gloria Lie Kwie Sjoe.
De Kindergebedsdag is geopend door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. De bewindsman opende deze voor kinderen belangrijke dag met een bemoediging aan alle deelnemers en wenste de kinderen vanuit zijn kantoor een fijne gebedstijd toe. In Paramaribo was er een centrale plek van waaruit de gebedsdag werd gepresenteerd door Glory Joy van Russel en Sefion Wijngaarde van de Gemeente Gods Rainville. Deze kerk onder leiding van pastor Irving Chin Sie Yen, zorgde voor de nodige technische en logistieke organisatie van deze negende Nationale Kindergebedsdag.
In Para, Commewijne en Paramaribo werden de gebeden live opgenomen. De andere districten stuurden hun gebeden op via een video call. De kinderen baden voor gezondheid en bescherming tegen het virus, wijsheid voor de regering en voor het onderwijs. Een meisje van Para vroeg aan God dat de ouders kinderen niet zouden slaan of zouden brengen naar een internaat en dat ouders geduld en liefde zullen hebben voor hun kinderen.
Er werd gebeden voor economisch herstel van de oude plantages (Commewijne). Armoede en mentale genezing in gezinnen waren enkele thema’s van Nickerie. De kinderen uit dit district werden vertegenwoordigd door de bewoners van kinderhuis Open Poort. Jongeren van Saramacca baden om hulp voor slachtoffers van pesten, pornografie, drugsverslavingen en zelfmoord.
Vanuit het dorp Foetoenakabaa (Sipaliwini) baden drie tienermeisjes voor kinderen in de moeilijk toegankelijke dorpen en om meer creatieve manieren voor de kerk om de jongens te bereiken en positief te beïnvloeden. Jeugdigen van Marowijne vroegen in hun gebeden om aandacht voor lokale problemen zoals de jeugdbendes, kinderarbeid en nodige gedragsverandering bij kinderen.
Paramaribo werd vertegenwoordigd door kinderclub ‘De Bel’ van stichting Rumas. Zij gingen in gebed voor een goede start van het nieuwe schoolsysteem en kracht voor de onderwijzers. Hierdoor zullen kinderen hun school afmaken en geen drop-outs worden. Verder hebben zij gebeden voor wijsheid voor opvoeders, zodat zij met Gods leiding hun kinderen zullen begeleiden op emotioneel en seksueel gebied.
Pastor Martin Ravenswaay uit Para zegende alle kinderen van Suriname. De gebedsdag is online te bekijken via YouTube en de Facebookpagina van stichting Weid mijn lammeren. “Door de enthousiaste nationale participatie aan de online Kindergebedsdag zien we dat kinderwerkers zelfs tot ver in het binnenland de moed niet laten zakken. Dit stemt ons hoopvol. Juist in deze periode is het immers noodzakelijk dat onze kinderen geestelijk actief en mentaal positief blijven,” aldus Lie Kwie Sjoe.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald