Kinderdagverblijf sluit af met drive-thru curb viering

Ondanks de COVID-19-situatie was de afsluitingsceremonie van het opvangjaar van Kinderdagverblijf en Peuterschool van Huis naar een Thuis (KDV) alles behalve somber. Om de kinderen toch een leuke uitzwaai te geven, heeft dit kinderdagverblijf en peuterschool, vrijdag, een drive-thru curb viering gehouden voor haar pupillen.

Ouders reden naar KDV met de nodige ballonnen aan hun wagen. Van een afstand verwijderd van het kinderdagverblijf begonnen ze te toeteren om aan te geven dat ze aankwamen en iets te vieren hadden. Voor de poort werden de pupillen met hun ouders warm ontvangen door de leidsters met kinderliedjes op de achtergrond. De kinderen stapten uit met een ouder en kregen hun certificaat uitgereikt.

De kinderen waren allemaal aangenaam verrast, want ze kregen ook leuke presentjes erbij. De nodige hapjes, een schaafijs en popcorn, kregen ze ook mee voor onderweg. Nadat een kindje klaar was, mocht een volgende aansluiten.
Urmi van Kallen, directeur van KDV, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat ze het niet kon nalaten om toch wat voor de kinderen te doen. Vanwege de COVID-19-maatregelen was het niet mogelijk om alle kinderen met het ouders simultaan bij elkaar te krijgen. Daarnaast is het niet verantwoord om dat te doen. Het idee is toen gekomen om het drive-thru curb viering te houden, waarbij de kinderen op gezellige manier even uit de auto stappen, hun certificaat in ontvangst nemen om vervolgens verder te gaan.

Van Kallen noemt het zeker een geslaagd evenement. Het heeft wel voor wat inspanning gezorgd vanuit de leidsters en de leiding om te bedenken hoe alles in elkaar te zetten zodat het efficiënt, praktisch en toch gezellig kan worden.
Het thema had allemaal te maken met de ‘bij’, waardoor de entourage ook geel-zwart was. Van Kallen is ontzettend blij om te zien dat de kinderen met blije gezichten zijn vertrokken. In een periode van COVID moet men creatief zijn, waarbij de maatregelen altijd in acht worden genomen.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald