Kinderarts/dammer John Sadiek deelt zijn levensverhaal

In een 250 pagina’s tellend boek dat gisteren is uitgegeven, beschrijft John Sadiek (kinderarts en vermaarde dammer) zijn levensverhaal. Hij schrijft heel openhartig over de moeilijke jeugd die hij heeft gehad. Zijn ouders zijn gescheiden. Mede om alleenstaande moeders en talentvolle kinderen in gebroken gezinnen een hart onder de riem te steken, geeft hij zijn zielenroerselen bloot in dit boek.
Sita, de naam van zijn vrouw, is het eerste woord waar hij bij het schrijven van zijn verhaal mee zou beginnen. In november 2020 kennen zij elkaar 56 jaar. Zijn liefde voor zijn echtgenote, steekt hij niet onder stoelen of banken.
Naast kinderarts en topsporter is hij ook een ‘family man’. Het levensverhaal van Sadiek is onlosmakelijk verbonden met zijn familie, schoonfamilie en hun geschiedenis. In het boek worden de banden met tientallen personen besproken en de  betrokkenheid bij het wel en wee van de familie.
In het levensverhaal staat Sadiek stil bij aspecten uit zijn kinder- en tienerjaren, zijn huisartsenopleiding- en specialisatieperiode, zijn werk en damcarrière. In de sportrubrieken is hij geregeld als dammer in de kranten verschenen. Wijlen Ewoud Terborg van ‘De West’ gaf hem in 1993 de naam Damdokter’. In het jaar 2000 is hij uitverkoren tot ‘Surinaamse Dammer van de 20e  Eeuw’.
De afgelopen periode heeft hij besteed aan het vastleggen van diverse aspecten uit zijn leven. Het boek is gratis te  downloaden.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com