‘Kind mag geen slachtoffer worden van troebele relatie met vader’

08/01/2021 02:02 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft een vrouw op de zitting donderdag berispt over haar houding tegenover de vader van haar kind, de verdachte Roché R. Hoewel de rechter het afkeurt dat de man zijn vrouw heeft mishandeld, kennelijk uit woede omdat hij zijn zesjarig kind lang niet zou hebben gezien, wees ze de vrouw erop dat het kind geen slachtoffer mag worden van een troebele relatie.
Het koppel is na een relatie van tien jaar uit elkaar. De rechter merkte op dat de verdachte hoe dan ook vader is van het kind en maande de vrouw aan om zich professioneel en volwassen op te stellen door een goede omgangsregeling te treffen waardoor de vader zich ook gemotiveerd zal voelen om bij te dragen aan de opvoeding van zijn kind.
Roché R. ging op 15 oktober vorig jaar dronken naar het ouderlijk huis van zijn ex-partner. Hij gaf haar klappen en vuistslagen in het gelaat en aan het hoofd en vernielde vervolgens met een stuk hout haar auto en dreigde haar te doden. De man nuanceert de mishandeling, maar bekent de vernieling. De ouders van de vrouw hebben gezien wat is gebeurd en bevestigen de mishandeling.
Het slachtoffer zei op vragen van de rechter dat ze geen idee heeft waarom de man haar heeft mishandeld. Volgens haar is dit vaker gebeurd. Roché R. stelde op vragen van de rechter dat het er op die dag bij hem alleen ging om zijn kind te zien en vindt het niet prettig dat hij plotseling als een wildvreemde wordt gezien.
Officier van justitie Roline Gravenbeek heeft donderdag twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar geëist tegen de verdachte. Ook wil ze dat hij de schade van SRD 8.150 aan de auto betaalt. Advocaat Arjan Ramlakhan is het niet eens met de eis, omdat de verdachte “uit psychische overmacht” heeft gehandeld. Het gaat om een vader die zijn kind maandenlang niet heeft gezien met als gevolg irritatie die is omgeslagen in woede.
Echter, Gravenbeek vroeg de rechter om voorbij te gaan aan het verweer van psychische overmacht omdat de man het tot een gewoonte had gemaakt om de vrouw te mishandelen. Ze achtte mishandeling, bedreiging en vernieling bewezen. De rechter legde tien maanden straf op, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek, drie jaar proeftijd en vergoeding van de schade aan de auto. Ze nam in haar overweging het aandeel van het slachtoffer “wat leidt tot pure pesterij”.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname