Kerstsfeer komt langzaam op gang

07/12/2020 23:11 – Sharon Singh

Verschillende mensen maken dankbaar gebruik van de gelegenheid om te chillen bij het Kerkplein dat is versierd door de EBS. : Sharon Singh  
PARAMARIBO – Langzaamaan begint het op kerst te lijken; bank- en overheidsgebouwen in de binnenstad worden mooi verlicht. Dit jaar hebben de Energiebedrijven Suriname (EBS) het pleintje aan het Kerkplein feestelijk verlicht in plaats van het gebouw. De directie vindt dat de gemeenschap zich kan vermaken op het pleintje. Dat bleek in het weekend ook. Er waren heel wat blije gezichten te zien. Verschillende bezoekers zaten te chillen op de banken en er werden ’s gemaakt.
De traditionele 27 meter hoge kerstboom staat nog niet op het Onafhankelijkheidsplein. Ramon Jawalapersad van Roeli’s Lighting & Decor verzekert dat de kerstboom wel komt. Het streven is dat die er in elk geval komend weekend staat. “Door Covid-19 hebben we dit jaar geen nieuwe items kunnen importeren, dus hebben we onze creatieve geest de vrije loop gelaten en met de lokale talenten gewerkt. De ornamenten die wij zullen gebruiken hebben we zelf ontwikkeld.”
Dit jaar ontbreken de traditionele kerstdecoraties van ondernemer Dilip Sardjoe, die veel bekijks trokken. Het publiek ging massaal hierop af, maar vanwege de Covid-19-pandemie maakt de onderneming een pas op de plaats. Mensen zoeken nu elders hun vertier, zoals de groep op het Kerkplein zaterdagavond. Emilio Esteban, één van de bezoekers, zegt dat in zijn land, Colombia, kerst groots gevierd wordt, ook in familieverband. Mensen eten en drinken uitgebreid. Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt in delen verteld.”
Esteban vestigde zich samen met zijn vriendin Selena een jaar geleden in Suriname. “Ik hou van het land en werk hier in een hotel. Ik wil wel terug naar mijn land, maar nog niet. Voorlopig geniet ik van de boyo en viadu hier”, vertelt Selena. Meryl Bergraaf is al helemaal in kerststemming. “Omdat alles sober is heb ik meer aan kerstversiering gedaan. Je voelt het gewoon niet door Covid-19. Het voelt dus niet aan als ‘the most wonderful time of the year’. Er is geen comedy, niets. En ik wil me niet down voelen en laat daarom na vijf jaar weer een boom staan.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname