Kennedy Stichting trekt aan bel na uitblijven subsidie

PARAMARIBO — De Kennedy Stichting, waaronder het Kennedy Internaat en de Kennedyschool vallen, zegt alle wegen uitputtend te hebben bewandeld om financiële middelen toegekend te krijgen. Echter, tot op heden is er geen subsidie ontvangen voor het betalen van de loonkosten voor het personeel dat werkt met doven en slechthorenden. “Deze situatie heeft grote gevolgen voor onze organisatie die een grote maatschappelijke rol vervult en cruciale diensten aanbiedt aan deze kwetsbare groep”, waarschuwt Lea Welzijn-Overeem.
Duidelijk wordt gemaakt dat de continuïteit van deze belangrijke diensten onder de druk komt te staan. “Erger nog, sluiting van het enige en oudste reguliere instituut belast met doven en slechthorenden is daarbij niet uitgesloten”, schetst ze een somber beeld. “Deze beslissing zal niet alleen een verlies voor onze organisatie betekenen, maar vooral voor de doelgroep die wij als instituut bedienen.”

“Deze situatie heeft grote gevolgen voor onze organisatie”

Welzijn-Overeem wijst erop dat het personeel, dat zich dagelijks inzet om mensen met een auditieve beperking te ondersteunen, stabiliteit en waardering verdient. “Zonder de noodzakelijke subsidie, die onvoldoende en niet tijdig beschikbaar is, wordt het steeds moeilijker om deze mensen in dienst te houden.”
De Kennedy Stichting roept de overheid op om haar beleid rondom de subsidies (aanvraag, goedkeuring en toekenning) voor sociale inclusie en arbeidsomstandigheden van deze kwetsbare groep dringend te herzien. “Het waarborgen van de toegankelijkheid van diensten voor doven en slechthorenden moet een gezamenlijke prioriteit blijven.” De regering-Santokhi wordt ook nog herinnerd aan de door haar vaak gebezigde leuze ‘Leave No One Behind’.