Kassierster gokbedrijf aangehouden voor diefstal

De 47-jarige Iwan M. en de 24-jarige S.S. zijn door de politie van het bureau Zanderij aangehouden voor diefstal. Een benadeelde die via het gokken, een geldbedrag van SRD 1.300 had gewonnen, stuurde haar dochter naar de winkelzaak in het politieressort Zanderij om het geld te innen.
De kassierster hield de jongedame voor om later op de dag terug te keren, aangezien zij niet zoveel geld in kas had. Dit verhaal hield de dochter haar moeder voor. In de middaguren besloot de moeder terug te gaan.
Van de medewerker die op dat moment de dienst had, kreeg de benadeelde te horen dat het geldbedrag al was opgenomen. De benadeelde werd toen verwezen naar het hoofdkantoor van het gokbedrijf voor het afhandelen van de zaak.
Op het hoofdkantoor kreeg de vrouw te horen dat het geldbedrag was verzilverd aan de Mahonylaan. Aangezien de persoon verplicht was met zijn legitimatiebewijs het geldbedrag te verzilveren, kon worden nagegaan wie de persoon was.
De kassierster S.S. die begreep dat de zaak werd onderzocht, deed het adres van de benadeelde aan om het geldbedrag af te staan. S.S. werd verwezen naar de politie. Het geldbedrag werd afgestaan aan de politie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de kassierster, na verhoor en een ernstige waarschuwing, heengezonden.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de kassierster onopvallend de code van het lot had gekopieerd en doorgestuurd via een derde persoon naar de persoon Iwan, die het geldbedrag had opgenomen, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald