Kanhai komt met vijf excepties in verzetzaak Bouterse

Irvin Kanhai, de advocaat van Desi Bouterse, gaat vijf excepties voordragen bij de Krijgsraad in de verzetsprocedure tegen zijn cliënt in het Decemberstrafproces. Dit zei Kanhai vanmorgen aan journalisten bij het gerechtsgebouw.
Kanhai zegt dat hij gisteren hierover een onderhoud heeft gehad met oud-president Bouterse. Hij zegt verder geen inhoudelijke informatie te kunnen geven over het gesprek met zijn cliënt, omdat dat ook niet mag.
Kanhai geeft aan dat hij vandaag zijn excepties gaat voordragen en als de vervolgingsambtenaar daarop antwoord, dan is hij weer aan de beurt. En vervolgens komt de vervolgingsambtenaar weer aan het woord en vervolgens is Kanhai nog een keer aan zet. Daarna volgt er een beslissing op die excepties, zegt Kanhai.
De zitting is vandaag om 09.00 uur begonnen. Kanhai heeft de Krijgsraad een brief overhandigd om aan te geven waarom zijn cliënt Bouterse vandaag niet op de zitting aanwezig kan zijn. De raadsman van Bouterse heeft de Krijgsraad uitdrukkelijk gevraagd om de brief niet openbaar te maken. De Krijgsraad heeft toen de zitting geschorst om zich te beraden over de brief.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald