Kanhai: “Bennie Miranda is onterecht aangehouden”

De welbekende Bennie Miranda is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Zijn advocaat Irvin Kanhai geeft tegenover Suriname Herald aan, dat zijn cliënt onterecht is aangehouden. Miranda is eergisteren aangehouden.
In eerste instantie werd aangegeven dat hij illegaal in Suriname zou zijn. “Dat klopt niet. Miranda heeft sinds 2013 een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Dus het is onmogelijk dat hij aangehouden wordt als te zijn illegaal in Suriname,” zegt Kanhai.
Verstoren van openbare ordeDe reden voor aanhouding heeft te maken met kritiek die hij geleverd zou hebben op de regering, waarbij hij zaken heeft aangehaald, die de openbare orde verstoord zou hebben. Het gaat om een post die hij geplaatst zou hebben op zijn Facebookpagina. “Ik weet niet precies wat hij gezegd heeft. Mijn client geeft aan dat hij alleen kritiek heeft geleverd op de regering. Van de politie heb ik nog geen inzage kunnen hebben in zijn dossier. Ik hoop dat morgen nog te krijgen,” zegt de advocaat.
Op de Facebookpagina van Miranda kan de advocaat de bewuste post niet vinden. Volgens hem zijn bijna alle berichten van de Facebookpagina van Miranda gewist. Echter, heeft de politie wel de informatie die de openbare orde zou hebben verstoord.
Sterke caseVolgens de raadsman heeft hij een sterke case en is van oordeel dat zijn cliënt onterecht van zijn vrijheid is beroofd. “Ik heb een kortgeding ingediend en hoop dat voor vrijdag de rechter een uitspraak doet in deze zaak,” zegt Kanhai.
Volgens hem gaat het goed met Miranda. “Ik heb al gesproken en het gaat goed met hem. Hij heeft benadrukt dat hij niemand heeft beledigd of bedreigd,” zegt de advocaat.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald