Juspol: Rekruten worden gescreend; SPB verbaasd

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) laat in een persbericht weten dat de politie-rekruten van de lichting 2019-2020 na een screening zullen worden bevorderd. Dit is het besluit dat op een meeting tussen de regering, de politieleiding en de Surinaamse Politie Bond (SPB) is genomen.

Een commissie bestaande uit diverse deskundigen waarin ook de SPB vertegenwoordigd is, zal de screening doen. Op basis van de resultaten zal worden overgegaan tot de bevordering, zegt het ministerie. De streefdatum van 14 december voor de beëdiging en bevordering van de politie-rekruten staat overeind. Bij de screening zal rekening gehouden worden met de wettelijke overeenkomsten en indien er nieuwe zaken zijn bijgekomen. Volgens de minister worden alle voorbereidingen getroffen om de datum van 14 december te halen.

De voorzitter van de SPB, Raoul Hellings, om een reactie gevraagd op dit persbericht, zegt aan Starnieuws dat niet is afgesproken dat er weer een screening zou plaatsvinden. “Voor ons geldt dat de mensen die de opleiding succesvol hebben afgerond, worden beëdigd.  We nemen in geen enkele commissie zitting om rekruten te screenen. Ik vraag mij af wat die screening inhoudt en wat men daarmee wil bereiken,” zegt Hellings.

De vakbondsleider had eerder aan Starnieuws gezegd dat alle rekruten beëdigd en bevorderd zullen worden. Hellings merkt op dat indien er nieuwe informatie boven water zou komen dat iemand niet toegelaten moest worden tot de opleiding, die persoon niet bevorderd zou worden. Maar dat is niet het geval tot nu toe. Het ministerie mag van Hellings screenen hoeveel het wil, maar voor de SPB die de belangen van zijn leden behartigt, moeten alle rekruten die het traject succesvol afgelegd hebben, worden bevorderd.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com