Journalist ontkent oplichting

Journalist Seshma B. heeft verklaard niemand te hebben opgelicht. Twee personen hebben van de week tegen Seshma B. aangifte gedaan voor oplichting. Het zou gaan om een bedrag van in totaal SRD 30.000. Ze zou de mensen hebben beloofd dat ze percelen op hun naam zou kunnen zetten omdat ze daartoe in staat is. De mensen hebben geen percelen ontvangen noch hun geld teruggehad.
Seshma B. heeft verklaard dat ze zakenrelaties had met de benadeelden. De journalist heeft sedert 2019 geld van de mensen ontvangen. Iedere keer werd aan haar geld gegeven voor het in orde maken van de percelen in Commewijne waardoor het bedrag nu is opgelopen tot SRD 30.000.
De personen waren uiteindelijk het wachten zat en hebben toen aangifte gedaan. Seshma B. werd gisteren aangehouden en is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
De verdachte heeft eveneens verklaard dat het de bedoeling was dat ze het geld terug zou betalen indien het haar niet zou lukken om de percelen in kwestie in orde te maken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald