Jogi: Pluimveesector en landbouwers lijden enorme verliezen

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het niet in de haak dat de pluimveesector en landbouwers aan hun lot worden overgelaten door maatregelen van de regering, maar verkoop van vuurwerk grif wordt toegelaten. De markten zijn gesloten en kippen sterven omdat er geen voer te vinden is. Er wordt volgens het Assembleelid ook moeilijk gedaan tegen mensen die voer uit Guyana willen importeren.

Aan de Jodenbreestraat heerst er een chaotische situatie waar landbouwproducten worden verkocht. De markten konden volgens Jogi met wat aanpassingen opengehouden worden. “Wat moeten de landbouwers doen met de producten die geoogst moeten worden. Niet eenieder kan op straat gaan staan om groenten en fruit te verkopen. Vaak zijn de landbouwpercelen ook niet langs de hoofdweg, dus voor de deur verkopen is ook geen optie”, merkt Jogi op. Bovendien heeft de bevolking juist nu behoefte aan verse groenten en fruit.

Zeer onverantwoorde situatie aan de Jodenbreestraat.

Net als importeurs geld hebben gestopt om vuurwerk binnen te brengen, hebben landbouwers en kippenkwekers geïnvesteerd in hun product,” voert de volksvertegenwoordiger aan. Hij vindt dat er nauwelijks omgekeken wordt naar mensen in de agrarische sector, ondanks vele beloften van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Landbouwinputs zijn bijzonder duur en nu kunnen de producten niet eens worden afgezet. “Wie kijkt naar de landbouwers?” vraagt Jogi zich af.

Het Assembleelid stelt dat een Covid-fonds goedgekeurd is door De Nationale Assemblee voor SRD 1.5 miljard. De regering moet hieruit de mensen die in problemen zijn gekomen door de situatie, tegemoet komen. President Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning hebben aangegeven dat ze zo min mogelijk monetair willen financieren. “Dan moet de regering die wet intrekken, want er is toestemming gegeven om te trekken uit het fonds voor noodlijdenden. Je kan niet een wet goedkeuren en dan stellen dat je het niet wil toepassen, terwijl mensen in grote problemen terechtgekomen zijn door Covid-19”, benadrukt Jogi. Hij vindt dat er urgent crisismaatregelen getroffen moeten worden om mensen de helpende hand te reiken en betere oplossingen te vinden voor de acute problemen.

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com