Jin Chan of Eco Goldex, allemaal ijzercyanide

‘’Cyanide komt in verschillende verpakkingen voor’’, zegt de milieuactivist Erlan Sleur. “Sommigen hebben de brutaliteit om CNfree “cyanide free” erop te vermelden. Alles komt uit China”, aldus Sleur.
Sleur zegt dat voor alle duidelijkheid, het spul Jin Chan of welke naam dan ook (Eco Goldex) is allemaal ijzercyanide. Het komt dus voor onder verschillende namen en de zakken zijn meestal geel of blauw of wit. De ijzercyanide inhoud wordt niet opgegeven, ook niet op de chemische samenstelling, die op de verpakking staat. Het is natuurlijk de bedoeling het spul als een trojan horse te transporteren, op te slaan en ‘s landsgrenzen over te krijgen, zonder argwaan te wekken.

Echter wijst de milieuactivist ook erop, dat de zakken die op de kade staan, gewoon cement bevatten, calciumoxide of ongebluste kalk is. ‘’Niet echt gevaarlijk dus’’, zegt Sleur.
Calciumoxide wordt in het proces van cyanide gebruikt om erts te neutraliseren. “Is dus een onderdeel van het cyanideproces net als causticsoda”, zegt Sleur.
Causticsoda is weer om de pH of zuurtegraad omhoog te brengen (naar boven de 12) van de cyanide oplossing zodat het minder aan koper gaat binden en meer aan goud. ‘’Hierdoor gaat het rendement om goud te binden (goud in oplossing brengen) omhoog’’, aldus Sleur.
The post Jin Chan of Eco Goldex, allemaal ijzercyanide ..