Jeugdige recidivist aangehouden ter zake diefstal

De 16-jarige R.B. is op zaterdag 19 december door de politie van het bureau Uitvlugt op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.
De 31-jarige benadeelde J.S. die op woensdag 16 december als Lockdown overtreder werd overgebracht naar de hal van de Politie Academie, ontdekte op donderdag 17 december dat er een geldbedrag in SRD, een gouden hanger en een gouden ring uit haar voertuig zijn weggenomen.
De aangeefster verklaarde bij de politie dat ze haar auto langs de Kasabaholo liet staan. Ze gaf verder aan dat de ruit van haar portier niet helemaal dichtgaat en dat de verdachte R.B. hiervan op de hoogte is.
De jeugdige verdachte R.B. gaf bij de voorgeleiding aan dat hij vanop een afstand zag dat J.S. door de politie werd staande gehouden. De vrouw die vermoedelijk “Yami ” bij zich had, gooide dit bij het zien van de politie onder haar auto. Als Lockdown overtreder werd zij vervolgens meegenomen door de politie.
Hierna liep hij naar het voertuig en nam alleen de “Yami” onder het voertuig op en verrichtte geen andere strafbare handelingen. De gestolen goederen zijn nog niet terecht.
R.B. die meermalen in aanraking is gekomen met de politie, is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie. ………… (Pol)

Lees verder

Bron: Korps Politie Suriname