Jerizze Wajo brengt troostlied ‘Mijn lief’ uit

10/01/2021 17:36 – Audry Wajwakana

Na het overlijden van haar oom Reggy Mettendaf (r) klom Jerizze Wajo (l) in de pen. Daaruit vloeide voort het troostlied ‘Mijn lief’.  
PARAMARIBO – Het was een grote schok toen Reggy Mettendaf op 24 oktober na een kortstondig ziekbed overleed. De oud-basketballer van Yellow Birds was behalve in de Surinaamse sportwereld ook binnen zijn familie erg geliefd.
Zijn nichtje, zangeres Jerizze Wajo, heeft enkele dagen na zijn overlijden het lied ‘Mijn lief’ uitgebracht. Het nummer, dat voor meerdere mensen troost biedt, is vanaf vrijdag via de verschillende muziekplatformen en streamingsdiensten te beluisteren.
“Oom Reggy was echt een sympathiek mens en was zeer begaand met het leed en lot van z’n medemens”, vertelt Wajo aan de Ware Tijd. Na zijn overlijden liep ze met veel vragen rond. “Soms zijn er van die dagen dat je veel wil zeggen, maar het komt er niet uit. De woorden zijn zwaar en de tranen zijn licht. De tranen rollen over je wangen zonder dat je die enigszins kan controleren. Je vraagt jezelf af; wat doet hij nu? Lacht hij? Maakt hij grapjes als toen? Loopt hij op de straten van goud? Vragen waar je misschien nooit antwoord op krijgt”, beschrijft Wajo haar verdriet.
De tekst schreef ze op. Met een eenvoudige app maakte ze een audio-opname van dertig seconden. Die liet ze vervolgens aan haar tante Marilyn Mettendaf-Gemert horen. “Ze werd er emotioneel van en vroeg of ik de opname wilde doorsturen”, zegt Wajo. Het lied werd in aanwezigheid van vrienden en familieleden tijdens de afscheidsdienst in Nederland afgedraaid. Na het afscheid in Nederland werd de overledene naar Suriname gebracht en naar zijn laatste rustplaats gedragen. Het lied werd ook tijdens de dienst in Suriname ten gehore gebracht. “Ik kon er helaas niet bijzijn, maar op deze manier wist tante Marilyn, dat ik er in gedachten bij was”, zegt Wajo.
Van verschillende mensen kreeg de zangeres te horen dat het lied hen veel troost heeft geboden. Voor de zangeres is achteraf gezien ‘Mijn Lief’ een lied geworden dat alles een beetje heeft verbonden. Het biedt niet alleen troost om het verlies van Mettendaf, maar ook om het verlies van anderen. “Ik heb het lied ‘Mijn Lief’ genoemd, omdat mijn oom en tante elkaar zo noemden. Dit komt uit de Bijbel; ‘Van mijn geliefde ben ik en van mij is mijn geliefde’, Hooglied 6:3”, zegt de zangeres. De songtekst weerspiegelt de gedachten en gevoelens van zij die om een geliefde rouwen. Vanwege de goede reacties besloot ze het lied uit te brengen op verschillende platformen, zodat meer mensen er troost in vinden.
Uw browser ondersteunt helaas geen iFrames
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname