Jarige Parsasco wil ‘No Span’-gevoel opwekken

15/11/2020 17:59 – Van onze redactie

Parsasco heeft vrijdag het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl gepresenteerd in verband met de 25ste jaardag zondag. : FB Parsasco  
PARAMARIBO – “Maakt u zich geen zorgen: ‘No Span’, wij ontzorgen u als verzekeraar.” Dat is de boodschap van de Paramaribo Schade Assurantie Company (Parsasco) aan de gemeenschap bij haar 25-jarig bestaan. “‘No span’ duidt op het gevoel dat Parsasco wil bereiken bij haar klanten. De klant hoeft zich nergens zorgen over te maken met Parsasco aan haar zijde als verzekeraar”, stelt de assurantiemaatschappij in een persbericht.
Het 25-jarig bestaan op 15 november wordt gepast gevierd met medewerkers, klanten, agenten “en alle anderen die betrokken zijn bij onze dienstverlening”. Vrijdag werd het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl gelanceerd. In een veranderende wereld verandert ook Parsasco mee, geeft het bedrijf aan. “Het bieden van een flexibele dienstverlening met meer keuzemogelijkheden in het ‘nieuwe normaal’-tijdperk staat centraal. We willen de partner zijn van onze klanten en dichter bij hen staan. En deze nieuwe koers vraagt ook om een nieuwe look: kleurrijk, fris en helemaal bij deze tijd.”
Het nieuwe logo bestaat uit een cirkel met verschillende kleurenschakeringen aan de buitenkant en een ronde witte cirkel in het midden, die is verdeeld in vijf componenten. De cirkel vertegenwoordigt de volledige dekking van risico’s in het leven van de klant. De vijf componenten verwijzen naar de vijf kernproductgroepen van Parsasco. “De gebruikte kleurschakeringen van warme kleuren duiden op een wereld die niet zwart/wit is en waarin het belangrijk is om flexibel te zijn en mee te denken met de klant”, legt het bedrijf uit. Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl worden gefaseerd doorgevoerd.
Parsasco heeft ook haar website vernieuwd. De verzekeraar zegt dat deze “helder is, transparante informatie biedt en klant- en gebruikersvriendelijk is ingericht”. Binnenkort zal het mogelijk zijn om via de website een offerte aan te vragen en de premie te berekenen. Ook op andere socialemediakanalen is Parsasco actief. Daarmee wordt gepoogd de toegankelijkheid voor de klant te vergroten. “De digitale transformatie: de weg naar verbeterd klantcontact en diensten is daarom in het vooruitzicht”, aldus de verzekeraar, die middels een kortingenactie van 25 procent bij het afsluiten en verlengen van een motorrijtuigen- en brandverzekering de klant tot en met februari volgend jaar laat meegenieten van het vijfde lustrum.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname