Jarige Lions Club Para gedenkt plaatselijke gemeenschap

16/08/2020 10:01 – Van onze redactie
Leden van Lions Club Para bij het gerenoveerde bushuisje op de hoek van de Meursweg. : Lions Club Para  
MEURSWEG – Lions Club Para heeft ondanks de Covid-19-crisis haar zestigste jaardag zaterdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Aan het districtscommissariaat zijn vijf gerenoveerde bushuisjes overgedragen, terwijl het Kindertehuis Odoniti en het verzorgingstehuis Para Relax Club aan de Meursweg werden bedacht met fruit, persoonlijke beschermings-, schoonmaak- en levensmiddelen.
Met geringe financiële middelen zijn de bushuisjes te Billiton, op de hoek van de Meursweg en de Groenhart-, Libanon- en Bijlhoutweg gerenoveerd. Lions Club Para-president Naomie Banel zei bij de overdracht aan het districtscommissariaat ervan overtuigd te zijn dat de Paranen goed gebruik zullen maken van deze geste. Het districtcommissariaat zei te zullen zorgen voor het onderhoud van de bushuisjes.
Het nieuw verenigingsjaar is op 1 juli aangevangen. “Met het thema ‘Serve together towards a new tomorrow’ zegt Lions Club Para door te gaan met het dienen van de gemeenschap. Op 15 augustus 1960 werd de club als Lions Club Paranam opgericht door stafleden van de Suralco. Binnen drie jaar werd de naam gewijzigd in de huidige omdat andere geïnteresseerden (niet-Suralconiers) waren toegetreden. Bestuursleden van het eerste uur waren Walther Caryotis, Alwin Bakrude, Kees Peetoom, Frits Durfort, Wil Branbergen en Dirk Verkerk, allen wijlen.
Lions Club Para zegt sinds haar bestaan tal van significante projecten te hebben uitgevoerd, voornamelijk in haar werkgebied, district Para. Genoemd worden bouwen van klas- en praktijklokalen/mediatheken op diverse scholen, renovatie van scholen, opzetten van bushuisjes, billboards met motiverende teksten, organisatie van gezondheidsbeurzen/-dagen, schoolwaarderings-, schoolgelden-, brillen-, milieu- en maaltijdprojecten. 
  Tweet 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname