Jarige Building Depot geeft terug

04/11/2020 22:22 – Amanda Palis

Building Depot heeft in verband met het vijfjarig bestaan diverse organisaties bedacht. :  
PARAMARIBO – Het waren één en al blijde gezichten in het gebouw van Building Depot aan de Ringweg Zuid. Vertegenwoordigers van zeven instanties en instellingen, waaronder scholen, tehuizen voor kinderen en senioren en het Regionaal Ziekenhuis Wanica waren uitgenodigd om ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het bedrijf een donatie te ontvangen.
“Het is voor ons zeker een mijlpaal dat de samenleving en onze trouwe klanten geloof in ons hebben”, zei onderdirecteur Marissa Kalloe. Als één van de vele uitdagingen voor de handelsonderneming noemde ze het veranderen van de Ringweg van een twee- in een eenrichtingsbaan. “Dat was voor ons een klap, want de ondernemers zijn niet gekend in het besluit. Net als andere bedrijven aan deze straat hebben ook wij omzetdaling gemerkt. Maar met onze producten hebben wij het verschil gemaakt en maken onze klanten toch de omweg om bij ons hun inkopen te doen. Maar ondanks uitdagingen staan we er nog.”
Het Regionaal Ziekenhuis Wanica, vertegenwoordigd door waarnemend zorgdirecteur Fauzia Poese kreeg zuurstoftanks, maskers en regulators. “We zijn natuurlijk blij met deze donatie, omdat het ziekenhuis uitsluitend werkt met coronapatiënten en zuurstof een belangrijk onderdeel is bij de behandeling. Met de donatie van deze zuurstofcilinders ondersteunt het bedrijf de zorg van Covid-19-patiënten”, zei Poese.
Ze noemde het bijzonder dat een bedrijf in deze tijd van uitdagingen doneert. “Ik vind dit een mooi initiatief van teruggeven aan de samenleving en hoop dat andere bedrijven er een voorbeeld aan nemen. Met het dalen van het aantal Covid-19-besmettingen is de druk op het ziekenhuis en het personeel wat minder, maar we kunnen niet praten van vakantie want we moeten de reguliere zorg die op een laag pitje is blijven draaien, weer oppakken”, aldus Poese.
Kindertehuis Stichting Mijn Zorg kreeg voor SRD 10.000 aan waardebonnen wat door coördinator tevens bestuurslid Carrie Schenkers werd omschreven als “een enorme hulp voor het tehuis”. “Met de waardebonnen kunnen we levensmiddelen kopen en hebben wij in elk geval gegarandeerd eten voor enige tijd voor ongeveer 32 kinderen. In deze financieel uitdagende tijd vinden wij dit geweldig.”
Eenzelfde geste kreeg stichting Wan Okasi voor mensen met een gezichtsbeperking. “Wat we precies mogen of kunnen doen met de waardebon moet nog besproken worden, maar we zijn natuurlijk dankbaar dat Building Depot ook aan ons heeft gedacht”, zei voorzitter Aniel Koendjbiharie.
Het bedrijf heeft volgens Kalloe nog veel op schema en zal ondanks de financiële uitdagingen in de ondernemerswereld blijven investeren. Zo wordt allernaast de bestaande vestiging een mall gebouwd. “Als alles goed zit hopen wij de bouw dit jaar nog af te ronden. Er zijn tal van verrassingen die wij nog niet bekend maken, maar ons doel is zeker een unieke ervaring die je in het buitenland zou meemaken, ook hier te brengen”, vertelt Kalloe. Building Depot zal ook enkele buurtbewoners een voedselpakket aanbieden.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname