Ivan Fernald. Foto: SRHerald.
Politicus en oud-minister Ivan Fernald – jarenlang prominent lid van de Nationale Partij Suriname (NPS) – heeft zijn lidmaatschap bij deze partij opgezegd. Hij heeft voorzitter Gregory Rusland hier schriftelijk van op de hoogte gesteld. Er zou geen plaats meer voor hem zijn binnen de partij en daar somt hij een paar redenen voor op, zoals tegenwerking en miskenning en verlies van checks and balances binnen de NPS. Fernald heeft zijn vertrek zojuist bevestigd in het programma Welingelichte Kringen op ..
Fernald stelt dat zijn inzet de afgelopen jaren meermaals beantwoord is met disrespectvol gedrag en een voortdurende ondermijning. Ook zou de NPS verworden zijn tot een organisatie waarin het woord van de voorzitter niet slechts leidend, maar allesbepalend is. “Interne structuren functioneren slechts in naam; kritiek wordt genegeerd en debat wordt ontmoedigd. Besluiten blijken reeds genomen voordat het partijcongres bijeenkomt. Democratische schijnvertoningen – zoals een stemming met slechts 11 stemgerechtigden – ondermijnen het wezen van onze partijcultuur”, aldus de politicus.
Ook heeft hij in 2015, 2020 én 2025 geen plaats gekregen op de DNA-kandidatenlijst van de NPS, ondanks hij zich al meer dan 25 jaar inzet voor de partij. Fernald is lid van de Adviesraad en al ruim 20 jaar actief binnen de Werkgroep Onderwijs, waarvan 15 jaar als coördinator. In de periode 2013–2017 heeft hij het Wetenschappelijk Bureau van de NPS geleid. Ook werkte hij, als lid van de redactiecommissie, mee aan de verkiezingsprogramma’s van 2015, 2020 en 2025. Aan de onderafdeling Munder heeft hij gewerkt ter voorbereiding op de verkiezingen.
Fernald vraagt zich af waarom zijn bijdrage consequent wordt genegeerd. Volgens hem wordt de indruk van een ontmoedigingsbeleid gewekt. ‘Ik accepteer geen verdere desavouering, miskenning of rancune. De maat is vol’, schrijft hij aan Rusland.
Fernald besluit door te zeggen dat hij met pijn in zijn hart afscheid neemt van Grun Dyari, maar niet van de idealen van de NPS, en zeker niet van de leden. Een fundamentele vraag die beantwoordt zou moeten worden is: ‘waarom is het de NPS niet gelukt om het vertrouwen van de kiezer te winnen’?
- Kabinet President stelt onderzoek in naar lek vertrouwelijk…..
- Kanhai: “Santokhi moet strafrechtelijk vervolgd worden”..
- Kersten stapt in havenproject Comport met 50% aandeel..
- Rover mishandelt en berooft vrouw in woning..
- Gekozenen aanvaarden bij CHS resultaat verkiezing..
- Ursila Antoinette Stena-Maarbach..
- Economische gijzeling..
- NDP-assembleelid Jones: “Wij sluiten niemand uit”..
- Acht jaar cel en SRD 50.000 boete geeïst voor cokemokkel vi…..
- Netanyahu’s aanval op Iran – strategisch keerpunt of politi…..
- Zware metalen en zwangerschapsuitkomsten: Sheila Kort promo…..
- Financieel adviseur Karamat: RVI-programma ‘levensgevaarlij…..
- Mario Vermeer vertegenwoordigt Suriname op internationaal J…..
- Waarom Suriname zijn president niet meer in het geheim moet…..
- Vaststelling grens Suriname in afrondende fase..
- Advocaten betwisten drugs dropping door Colombianen..
- Suriname treft Panama, El Salvador en Guatemala in laatste …..
- Indonesië en Suriname versterken culturele samenwerking..
- OM eist langdurige gevangenisstraffen in drugszaak..
- Surinaams-Javaans medicinaal erfgoed kan bijdragen aan nati…..
- OM eist zware straffen in omvangrijke drugszaak..