Isaac Jamaludin 90 jaar geworden

02/04/2021 22:01

 
PARAMARIBO – De bekende oud-huisarts en topper van de moslimgemeenschap Isaac Jamaludin heeft op 1 april, in kleine kring, zijn negentigste verjaardag gevierd. Jamaludin is in vrijwel alle geledingen van de Surinaamse samenleving een graag geziene man. In zijn polikliniek en huisartsenpraktijk aan de Watermolenstraat 10 heeft hij in de bijna zestig actieve jaren menig zieke Surinamer behandeld en beter gemaakt.
Maar Jamaludin is ook bekend in religieuze kringen van ons land, als grondlegger van de bouw van de moskee aan de Keizerstraat, voorzitter van de Surinaamse Islamitische Organisatie (SIO), een van de “founding fathers” van de Madjlies Moesliemien Suriname (MMS), de koepel van Islamitische organisaties in Suriname en vooraanstaand lid van de Inter-Religieuze Raad in Suriname (IRIS).
In de jaren ’90 en daarna van de vorige eeuw was Jamaludin samen met monseigneur Aloysius Zichem van het RK-Bisdom en Nico Waagmeester – beiden wijlen – een grote trekker van het samenwerken van de verschillende godsdiensten. Dit ter bevordering van de vrede, harmonie en het wederzijds respect in Suriname tijdens politiek turbulente tijden.
Jamaludin heeft Suriname op diverse internationale religieuze podia vertegenwoordigd, zowel in de Caraibische regio als ver daarbuiten, zoals in Saoedi-Arabië, Libië, Egypte en Indonesië. Hij stond bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid en scherpe nationale en internationale analyses. Dat deed hij tijdens de toespraken in de moskeeën ter gelegenheid van het wekelijkse vrijdaggebed en het Ied-ul-Fitre-gebed aan het einde van de vastenmaand Ramadan.
In de jaren ’70 was Jamaludin bestuurslid van SV Transvaal. Hij oogstte veel lof voor zijn vermogen tot verbinding tussen mensen en de wijze waarop hij aan coaching en kennisoverdracht deed aan de volgende generatie. Huisarts Isaac Jamaludin is inmiddels met pensioen.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname