Internetondernemingen moeten opgang komen

03/12/2020 18:02 – Amanda Palis
PARAMARIBO – Suriname staat in de startblokken als het gaat om internetondernemingen. Onlineplatforms die langzaam aan op gang komen wijzen op een positieve ontwikkeling. Dit zegt Timothy Kong die hoopt met zijn vacaturewebsite Werkstraat daaraan te kunnen bijdragen. Hij verbaast zich erover dat er op internet weinig terug te vinden is over vacatures bij startende ondernemers en techbedrijven in Suriname.
In een Zoomgesprek met de Ware Tijd zegt hij vanuit Nederland dat zijn website zich door aanpak en marketing onderscheidt van wat er al is. “We willen met onze design en gebruiksvriendelijkheid inspelen op de nieuwe generatie die echt behendig is met IT en technologie.”
Hij heeft dertig bedrijven die een vacature willen plaatsen of geplaatst hebben. De site is voor iedereen toegankelijk en is zodanig ingericht dat een sollicitant snel kan weten of hij in aanmerking komt voor de vacature waarop hij reageert.
Kong: “Suriname heeft genoeg potentie om een echt internetonderneming ecosysteem op te zetten. Het land kan deze diensten ook exporteren als het zo ver is.” Wel moet Suriname een grote inhaalslag maken, wat duidelijk bleek bij gesprekken van hem met sleutelfiguren uit het bedrijfsleven. Hij vindt dat meer moet worden geïnvesteerd in internetondernemingen om voor de toekomst consumenten of gebruikers te ‘kweken’, opdat de mensen aan het systeem wennen.
Naast het bieden van vacatures hoopt Kong in de toekomst stageplekken voor Surinaamse studenten en leerlingen via lokale bedrijven te kunnen aanbieden. Dit blijkt inderdaad een probleem voor sommige scholen of opleidingen te zijn. “Met Werkstraat hopen wij een centrale plek te scheppen die een duidelijk overzicht geeft van beschikbare stageplekken.”
Hij hoopt op lange termijn een academie op te kunnen opzetten voor jonge werkzoekenden die voor het eerst zullen werken. “We willen dan trainingen en vaardigheden aanbieden die hen zullen helpen om aan de juiste baan te komen.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname