Instructies online lessen niet afkomstig van Onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft nooit de instructie heeft gegeven om online lessen te verzorgen, zei minister Marie Levens, gisteren tijdens de online persconferentie. Dit is niet de instructie geweest, omdat online lessen niet voor alle leerlingen en leerkrachten toegankelijk was. Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie zijn veel leerlingen verstoken geweest van het reguliere onderwijs. Vooral de kinderen in de verre districten.
Leerkrachten hebben eerder gezegd, dat het dagelijks activeren van internet te duur voor hun was en daardoor de leerlingen niet bereikt konden worden. Ook veel ouders kunnen het zich niet permitteren om dagelijks internet te activeren.
Het lanceren van de Free Data website van Telesur op 26 april heeft ook niet erin geresulteerd dat het online les geven succesvol werd. Er waren vanaf de start heel veel mankementen met de free websites, omdat alleen Telesur-gebruikers de webpagina’s konden gebruiken.
Verder gaf minister Levens aan, dat er een onderzoek wordt uitgevoerd over de online lessen en werkpakketten. Op scholen waar het online lesgeven wel succesvol is verlopen, zal er een onderzoek worden ingesteld om werkelijk na te gaan hoe succesvol deze manier is geweest. Hoeveel leerlingen hebben vanaf het begin deelgenomen aan de online lessen, wie heeft vanaf het begin niet kunnen deelnemen en hoeveel hebben gaandeweg afgehaakt, zijn enkele vragen die beantwoord moeten worden.
Minister Levens gaf ook aan dat uit het hoofd leren iets is van de oude tijd en niet past in deze moderne tijd. Volgens enkele studenten is het goed dat leerlingen kunnen doorstromen en nu getoetst worden op hun kennis. Enkele studenten die de persconferentie hebben gevolgd geven aan, dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van onderwijs in Suriname. Naast de veranderingen die het ministerie wil invoeren moeten de kansen om verder te kunnen studeren worden vergroot.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald