Inschrijving Natin stopgezet

De directie van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) heeft met ondersteuning van de politie de inschrijvingen bij de instelling aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat stopgezet. De studenten en hun ouders die in lange rijen in de felle zon stonden, werden medegedeeld dat ze op een ander tijdstip opgeroepen zullen worden voor inschrijving door de directie van het Natin.
Ter plekke gaf de politie te kennen dat de COVID-19-maatregelen werden overtreden. Dit was reden genoeg om de inschrijving stop te zetten. Het ging er chaotisch aan toe en de mensen hielden zich niet aan de maatregelen waaronder het houden van de 1,5 meter afstand. Ook bevonden te veel mensen zich op een plek, terwijl er een samenscholingsverbod van maximaal vijf personen nog geldt. De politie vroeg de medewerking van de aanwezigen.
Ouders en leerlingen vragen zich af waarom de directie geen online inschrijving mogelijk maakt om te voorkomen dat er plotseling een grote toestroom is van mensen. De situatie was vandaag van dien aard dat ouders heel vroeg al voor de poort van het Natin aanwezig waren om hun kinderen in te schrijven. Uit vrees dat hun kinderen geen plek zouden kregen, begon iedereen dichterbij de poort te staan. Hierdoor stonden personen binnen een mum van tijd helemaal op elkaar wat conform de COVID-19-maatregelen niet mag.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald