Informatie over verscherpte COVID-19-maatregelen zal binnenlandbewoners ook bereiken

De informatie over de verscherpte COVID-19-maatregelen zal ook de binnenlandbewoners bereiken. Dit zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), gisteren tijdens de spoedpersconferentie van de regering. Een team van de Medische Zending zal ervoor zorgen, dat de informatie over de nieuwe maatregelen met de gemeenschappen wordt gedeeld. De nieuwe maatergelen zullen ook via radiostations in het binnenland worden bekendgemaakt.
De justitietopman is ook ingegaan op het quarantainebeleid. Hij gaf aan dat de regering zich ervan bewust is dat personen die in quarantaine horen te zijn gewoon rondlopen. Het COVID-managementteam heeft daarom besloten, dat Juspol de leiding hierin neemt. Zij zullen dit samendoen met de Dienst Nationale Veiligheid (DNV).
Verder heeft de bewindsman aangegeven, dat door de regering is beslist dat alleen ingezetenen kunnen terugreizen naar Suriname. Het is niet toegestaan dat er toeristen op de vluchten aanwezig zijn.
Op de vraag, waarom de politie nog steeds vermanend optreedt, gaf Amoksi aan dat het snelrecht zal worden toegepast. Hiermee wordt bedoeld dat er overgegaan zal worden tot het uitschrijven van boetes. “We kunnen zo niet verdergaan, de situatie is nu zeer ernstig,” benadrukte de Juspol-topman.
Hij is ook ingegaan op de verkoop van vuurwerk. Winkels die vuurwerk verkopen zijn niet-essentieel en als de COVID-situatie verergert zal de regering niet toestaan dat er vuurwerk wordt verkocht. Er waren gisteren alleen 65 nieuwe besmettingen en het aantal actieve coronagevallen staat nu op 287.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald