Infectioloog Vreden: “Nog niemand in Suriname overleden aan AstraZeneca-vaccin”

“Nog niemand in Suriname is overleden aan de gevolgen van het AstraZeneca-vaccin. Ook is niemand overleden aan een allergische reactie hiervan,” benadrukt infectioloog Stephen Vreden. Er zijn volgens hem tot nu vijf personen ziek geworden, nadat zij zijn ingeënt met het AstraZeneca-vaccin.
“Elk geval van ernstige allergische verschijnselen of ziekte wordt gelijk aan mij doorgegeven en ik ben er niet op de hoogte van dat een vrouw of andere mensen zijn overleden aan het vaccin, zegt Vreden in gesprek met Suriname Herald.
De infectioloog is niet te spreken over een spraakbericht, dat wordt rondgestuurd waarbij er wordt aangegeven, dat een vrouw na het nemen van het AstraZeneca-vaccin is overleden. Het verhaal klopt niet, benadrukt de infectioloog. Vreden, ook lid van het Outbreak Managementteam, weet dat er in het Regionaal Ziekenhuis Wanica alleen patiënten van wie het resultaat bekend is dat ze besmet zijn met COVID-19 zijn opgenomen.
“Het verhaal klopt niet, de mensen moeten geen paniek zaaien in de gemeenschap.” Met dit bericht laten ze mensen schrikken en na twee weken zien we de mensen sterven aan het coronavirus, alleen omdat iemand zo’n bericht lanceert.
“Deze mensen zijn voor mij misdadigers en kwaadwillig. Ten onrechte worden anderen bang gemaakt. Je hebt mensen die geloven in deze valse berichten en hierdoor lopen de ziekenhuizen vol met besmette COVID-19-personen,” merkt hij op.
Hij geeft toe dat er wel personen zijn die allergische reacties hebben gekregen, nadat ze zijn gevaccineerd, maar niet zodanig dat ze als gevolg daarvan zijn overleden. Bij het oplopen van een allergie nadat men gevaccineerd is, moeten die personen zich aanmelden bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Die afspraak wordt ook met ze gemaakt, beweert Vreden. Op de SEH worden ze voor een halfuurtje opgenomen en geobserveerd en krijgen ook de nodige medicijnen toegediend.
In Suriname zijn er meer dan 82.000 personen gevaccineerd tegen het COVID-19-virus.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald