India heeft nu meer coronabesmettingen dan Brazilië, enkel VS nog zwaarder getroffen

India is Brazilië voorbijgestoken als het land met het op één na hoogste aantal coronabesmettingen wereldwijd, achter nummer één Verenigde Staten. Volgens officiële tellingen werden in India de afgelopen 24 uur een recordaantal van bijna 169.000 besmettingen genoteerd, en lieten meer dan 900 Indiërs het leven.
Het aantal besmettingen in India loopt de laatste tijd snel op. Er zijn enkele religieuze feesten en ook verkiezingsbijeenkomsten waarbij steevast geen sprake is van mondmaskers of afstand houden. Zo baadden onlangs nog zowat 10.000 mensen in de Ganges als onderdeel van een hindoeïstische ceremonie.

Een Indiase jongen met een mondmasker. Foto: AFP

Tot voor kort waren er in India geen beperkingen op het normale leven. Ondertussen werden in de hoofdstad New Delhi en verschillende deelstaten wel uitgangsbeperkingen afgekondigd en de scholen gesloten. In de zwaar getroffen deelstaat Maharashtra dreigt een tekort aan ziekenhuisbedden en zuurstofflessen. Volgens NDTV overwegen zowel Maharashtra als hoofdstad New Delhi een lockdown.
India, de grootste democratie ter wereld, heeft sinds het begin van de pandemie 13,5 miljoen coronabesmettingen laten noteren, 170.000 mensen overleden er aan Covid-19. De Verenigde Staten blijven wereldwijd het zwaarst getroffen land met meer dan 31 miljoen besmettingen en 562.000 doden.
Belga

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald