Inbrekers richten enorme ravage aan bij STVS, maar nemen niets mee

Bij de inbraak vanochtend bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), is een enorme ravage aangericht, maar er is niets meegenomen. Het zou om drie manspersonen gaan die zich via de vliering toegang tot het gebouw hebben verschaft. De inbraak zou rond 03.00 uur hebben plaatsgevonden.
STVS-directeur Raoul Abisoina zegt in gesprek met Suriname Herald dat de drie mannen duidelijk te zien zijn op camerabeelden. De mannen waren gemaskerd en droegen handschoenen.

Uit voorlopige onderzoek blijkt dat de mannen er met niets vandoor zijn gegaan. Ze hebben lades opengetrokken en zaken omvergegooid, zegt Abisoina. Ook het plafond is behoorlijk beschadigd. Apparatuur van de STVS is bespaard gebleven. Het is onduidelijk voor de STVS-directeur waar ze naar opzoek waren.
Abisoina betreurt dit voorval want dit zal de STVS in de kosten jagen. Er zal een geheel nieuw plafond geplaatst moeten worden. “Het is een sombere dag voor de STVS.” Vanwege de inbraak heeft de STVS haar ochtendprogramma M’Manten Taki niet kunnen uitzenden. Een aantal programma’s kan niet opgenomen noch uitgezonden worden.
De politie is al langs geweest. Het wachten is op afdeling Forensische Opsporing om verder onderzoek te doen. De STVS-directeur zegt dat de bewakers niets hebben gemerkt van de inbraak. Hij zegt dat het alarmsysteem nimmer is afgegaan, terwijl de STVS volgens hem over een goed alarmsysteem beschikt.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald