Inbraak Kapitale Delicten ‘ernstige inbreuk rechtsorde’

19/07/2021 05:54 – Ivan Cairo

Rechts op de het uitgebrande voertuig waarin drie lijken werden aangetroffen. : Anthony Janki  
PARAMARIBO – De inbraak bij de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is een “zeer ernstige inbreuk op de rechtsorde”, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Maar ook de zaak waarbij zondagmorgen de verkoolde lichamen van drie vermoedelijke slachtoffers van misdrijf in een uitgebrand voertuig aan de Noordpolderdam zijn aangetroffen baart grote zorgen, stelt de bewindsman die op werkbezoek is in Washington, Verenigde Staten.
Hem zijn over de zaak van de Noordpolderdam geen details meegedeeld. Naar verluidt zijn in het voertuig bescheiden aangetroffen van drie mannen met de initialen R.S., C.T. en S.K. Het vermoeden bestaat dat de verkoolde lijken van dit trio zijn. “Het is eigenlijk heel grof om ons met dit soort praktijken te confronteren. Ik zal niet zeggen dat we dit niet gewend zijn, maar dit geeft aan dat de criminaliteit in een andere dimensie is.”
De verkoolde lichamen werden iets na zes uur zondagmorgen aangetroffen in een Ford Ranger die in brand stond. Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd geconstateerd dat de lichamen aan handen en voeten waren gebonden met tie-wrap. Ook zou op minstens één van de ontzielde lichamen zijn geschoten. Het vermoeden bestaat dat de mannen om het leven werden gebracht, waarna het voertuig in de fik werd gestoken.
De bewindsman spreekt bij de inbraak bij Kapitale Delicten van “een heel gedurfde stap” en “een klap in het gezicht van de politie”. De deur van de administratie is geforceerd en vervolgens hebben de daders een kast opengebroken. Daaruit hebben ze sieraden en een tas met veel geld meegenomen. Dit alles was in beslaggenomen in de woning van Walter Bouterse, de kleinzoon van ex-president Desi Bouterse, die op 22 juni uit het leven is gestapt. De inbraak moet in de nacht van donderdag op vrijdag zijn gepleegd. Opvallend is dat ander geld en waardevolle spullen die niet van Bouterse waren, onaangeroerd zijn gelaten.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname