IN EEN GESLOTEN MOND

In het Spaans zegt men: ‘’Na una boca cerrada no entran moscas’’, dat wil zeggen dat als je niets zinnigs te verkondigen hebt, je beter je mond kan houden, omdat de repliek vaak behoorlijk zwaar kan overkomen. Wanneer een ex-vicepresident, in dezen meneer Ashwin Adhin, denkt te moeten uithalen naar de onafhankelijke media en van mening is, dat die wat minder kritisch moeten zijn op de NDP-regeringen van Bouterse 2010-2020, dan maakt hij zeker opening voor repliek vanwege zeker dit deel van de media. Wenst deze meneer die zeker niet kan worden gezien als een voornaam politicus en nog minder in aanmerking zal kunnen komen voor het predicaat van staatsman, te verbloemen hoe de regeringen van Bouterse, met Hoefdraad aan het roer op de Centrale Bank en later als minister, dit land financieel en macro-economisch naar de verdoemenis hebben gebracht. Wil deze man ontkennen dat onder Hoefdraad en zijn governor op de Centrale Bank, de valutakasreserves en termijndeposito’s ter waarde van 197 miljoen dollar zijn gestolen en dat hij daarmede deels aardappelen en uiten heeft gekocht, om op populistische wijze kort voor de verkiezingen van mei 2020, nog mooi weer te kunnen spelen.
Wil deze Adhin, de man van de fromu met zoveel auto’s van de overheid, nog durven ontkennen dat Hoefdraad door zwaar wanbeleid, al reeds tegen 2013 de monetaire reserves van de Centrale Bank had verkwanseld en overging tot monetaire financiering? Was het niet de NDP-regering van Bouterse, die de waarde van de SRD heeft vernietigd en devaluatie op devaluatie in de hand heeft gewerkt? Waarom konden er geen jaarverslagen van de Centrale Bank meer worden gepubliceerd na 2015, meneer Adhin? U kunt beter uw grote mond dichthouden, want er is zoveel waar de regeringen Bouterse I en II een puinhoop van gemaakt hebben. Meneer Adhin, u maakt deel uit van een paarse boevenbende. Waarom zit Kromosoeto, ook zo een paarse handlanger van Bouterse, thans in de bak en waarom wordt Hoefdraad nog steeds gezocht door onze justitie? Waarom is ook een hooggeplaatste van Telesur thans in voorarrest en wordt verdacht van het verduisteren van gelden van de parastataal? Adhin, vertel ons hoe het komt dat de regering Bouterse II reeds in juli 2020, besloot om snel aan het kabinet Santokhi over te dragen? Gewoon omdat de regering Bouterse door haar beroerd en dieftig corrupt beleid, het land financieel totaal heeft geruïneerd en niet eens in staat was de ambtenaren over de maand juli hun vakantiegeld en salaris te betalen, en de lokale banken niet langer bereid waren een demissionair kabinet, nog geld te lenen.
Dat is de waarheid en meneer Adhin moet niet de hypocriet blijven uithangen en leugens verkondigen. NDP-regeringen 2010-2020 hebben voor de zoveelste keer de grootste financieel-economische ellende over dit land laten neerdalen en dat moet gezegd worden door de vrije en onafhankelijke media en Adhin kan beter zijn grote hypocriete schuif dichthouden. Het Openbaar Ministerie is ook nog niet klaar met deze nobody binnen de Surinaamse politiek. Misschien tracht Adhin nog naam te maken binnen de NDP, maar hij dient niet te vergeten, dat hij een plek toebedeeld kreeg, omdat Bouterse hoopte met een Hindoestaan op de voorgrond, meer stemmen voor de paarse partij, te kunnen bemachtigen. Als Bouta Adhin niet meer nodig heeft, belandt hij heel snel op de politieke schrootkoop. Dat dient deze man met zijn grote schuif goed te begrijpen. Dat wij nu in deze crisis zitten die al vanaf 2014 aan de gang is, hebben wij totaal aan het waardeloze dieftige en misdadige beleid van de NDP te danken. Oorzaak en gevolg, so bung. Adhin, houd dus liever je grote schuif dicht, dan loop je tenminste niet het risico, dat je strak zal worden besproken.
The post IN EEN GESLOTEN MOND ..