In 3,5 jaar twee keer veroordeeld voor dronken rijden

05/11/2020 04:35 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Radjkoemar B. schijnt niet te hebben geleerd uit het verleden. Hij is woensdag voor de tweede keer in 3,5 jaar veroordeeld voor het besturen van een auto terwijl hij dronken was. In mei 2017 was hij voor eenzelfde overtreding veroordeeld.
Officier van Justitie Nirmala Maikoe heeft dat woensdag laten meewegen bij de bepaling van haar strafeis. Voor het rijden onder invloed van alcohol vorderde ze gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek, een proeftijd van drie jaar en rijontzegging van achttien maanden ingaande gisteren. Voor rijden zonder een geldig rijbewijs, luidde de eis SRD 500 boete of één week hechtenis. Rechter Lydia Ravenberg nam deze eis over en gelastte de gevangenneming van de verdachte.
Radjkoemar B. is op 6 juli met zijn auto naar een buurman die drie huizen verder woont gereden. Daar dronk hij vijf flessen Desperado, reed vervolgens naar een winkel in de omgeving om sigaretten te kopen en ging daarna weer naar de woning. Daar aangekomen trapte hij in plaats van op de rem op het gaspedaal en kwam tegen het huis aan dat schade heeft opgelopen. De bewoners werden licht gewond.
Radjkoemar B. heeft zich agressief gedragen bij zijn aanhouding door de politie, die hem naar het ziekenhuis moest brengen voor een bloedtest. Zelf zegt hij dat de politie hem onderweg naar het ziekenhuis klappen heeft gegeven. De man verklaarde dat hij een bloedtest heeft geweigerd omdat hij bang is voor prikjes en ook hartpatiënt is.
De officier van justitie zei hierop dat dit de meest voor de hand liggende verklaringen zijn die in deze gevallen worden opgegeven. De rechter nam het Radjkoemar B. kwalijk dat hij heeft deelgenomen aan het verkeer, hoewel hij wist dat hij dat niet mocht omdat zijn rijbewijs na de overtreding in 2017 door de procureur-generaal was ingevorderd. De verdachte verweet zichzelf koppigheid.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname