Illegale jachtbuit en jachtgeweer in beslag genomen

Tijdens controlewerkzaamheden te Wageningen/Kaaiman polder 2 zijn door leden van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer Nickerie, twee stuks gevelde kaalkop ooievaars/negrekopu en een jachtgeweer in beslag genomen. Naast de verdachten waren er nog elf personen erbij. Bij inspectie bleek dat ze ook een illegaal jachtgeweer bij zich hadden. De controlewerkzaamheden werden eerder deze maand uitgevoerd.
Vanwege overtreding van de Jachtwet, de Vuurwapenwet en de Wet economische delicten, werd proces-verbaal aangezegd. De jachtbuit, het jachtgeweer en het voertuig werden overgedragen aan de politie van het ressort Wageningen voor verdere afhandeling.
Kaalkop ooievaars/nengrekopu behoren volgens de Jachtwet tot een totaal beschermde diervogelsoort in Suriname. Het komt niet voor op de jachtkalender, dus mag er helemaal niet op gejaagd worden of in het bezit zijn van personen ongeacht de omstandigheid, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Het is verboden om op beschermde diersoorten te jagen, proberen te jagen, doden, vangen, proberen te vangen, het dier of delen ervan in uw bezit te hebben, vervoeren, kopen, ten verkoop aan te bieden, verhandelen of als geschenk aan te bieden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald