Illegale goudzoekers heengezonden

14/11/2020 22:11 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De vier mannen die maandag waren aangehouden in het concessiegebied van Iamgold/Rosebel Gold Mines zijn vrijgelaten. Dat maakt de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname (KPS) zaterdag bekend.
Het viertal was aangehouden door een gemengde eenheid die zorgt voor rust, orde en veiligheid in het gebied en overgedragen aan de recherche van regio Midden. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de vier illegale gouddelvers zijn. Na te zijn voorgeleid werd het kwartet in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen, wat ook is gebeurd. Na het betalen van de boete zijn de porknokkers heengezonden.
Maandag zijn er goederen, waaronder een graafmachine van Rosebel, vernietigd. Het gemengde team wist door kordaat optreden erger te voorkomen. De vier mannen werden op verdenking van vernieling en brandstichting aangehouden. Echter, de politie heeft zaterdag laten weten dat ze wat betreft de vernieling en de brandstichting nog geen verdachten heeft  aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname