‘Ik moet zomaar een straf uitzitten’

10/11/2020 03:56 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – “Ik weet niets hiervan. Ik moet zomaar een straf uitzitten voor iets wat ik niet heb gedaan.” De duidelijk teleurgestelde Lorenzo C. probeerde maandag met deze woorden zijn ontevredenheid over het verloop van zijn strafzaak kenbaar te maken aan rechter Cynthia Valstein-Montnor. Hij zou op 15 maart hebben ingebroken in een woning aan de Kasabaholoweg en meerdere huishoudelijke goederen hebben meegenomen. Echter, de verdachte ontkent alle beschuldigingen.
Opvallend is dat zijn voertuig is gebruikt om de daad te plegen. Lorenzo C: “Ik was thuis. Ik had de auto bij een vriend van me achtergelaten.” Wie die ene vriend is kon hij niet duidelijk aangeven. “Ik ken hem als Braco maar ik weet niet waar hij woont”, antwoorde de verdachte op vragen van de rechter en officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie.
Op camera beelden is duidelijk te zien hoe twee mannen de spullen in het voertuig van Lorenzo C. inladen. De auto is opgevangen door een camera van de Command Center. Echter, de verdachte blijft er bij dat hij niet de persoon in beeld is. “Het gezicht van de mannen is niet te zien dus u kunt niet zeggen dat ik het ben”, verweerde hij zich. Lorenzo C. wilde maandag naar huis maar zijn wens ging niet in vervulling. De rechter stelde de zaak uit naar 11 januari 2021 voor het requisitoir van Tjin Liep Shie.-.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname