Hugo Chavez heeft bedrijf dat wordt beschuldigd van fraude Amerikaanse verkiezingen opgericht

GFC NIEUWS- Het softwarebedrijf dat wordt beschuldigd mee te hebben gewerkt aan de verkiezingsfraude in de Verenigde Staten, is opgericht door de voormalige leider van Venezuela, wijlen Hugo Chavez.
Dat zegt de advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Rudy Guiliani, aan FOX News.
De software die in sommige staten van Amerika waar Trump verloren heeft is gebruikt, is van het bedrijf Smartmatic. Smartmatic is in 1997 opgericht op instigatie van Chavez in samenwerking met een aantal zakenrelaties, vertelt Guiliani.
De Amerikaanse president Donald Trump schreef zaterdag op Twitter dat de Amerikaanse verkiezing was gestolen door particulier radicaal linkse bedrijven Dominion dat software gebruikt van Smartmatic.
Smartmatic wordt in meerdere landen in Zuid- Amerika evenals Afrika gebruikt bij verkiezingen en is volgens experts zeer fraudegevoelig. Uitslagen kunnen op zeer subtiele en moeilijk traceerbare wijze gemanipuleerd worden. Om die reden weigerden sommige Amerikaanse staten met het systeem te werken.

Bij de verkiezing van Venezuela werd met deze software gesjoemeld om zo onterecht een kandidaat als winnaar uit de bus te laten komen.
Smartmatic liet na het bekend worden van de verkiezingsfraude in Venezuela in een officiële verklaring echter weten dat het gesjoemel voor een groot deel te wijten was aan te weinig verkiezingswaarnemers. Hierdoor was er volgens het bedrijf te weinig controle op de software en computermachines.
Zie interview met de advocaat van Trump hieronder.

Het bericht Hugo Chavez heeft bedrijf dat wordt beschuldigd van fraude Amerikaanse verkiezingen opgericht einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname