Hoogste slaagpercentage in tien jaar

01/09/2020 12:54 – Naomi Hoever
 
PARAMARIBO – Het ministerie van Onderwijs en Cultuur heeft het hoogste slaagpercentage geregistreerd in tien jaar: 75,5 procent van de glo-toetskandidaten is direct geslaagd voor het mulo. De leerlingen kregen dinsdag de uitslag. Daarna bestond de mogelijkheid om de pupillen direct in te schrijven op een school aangewezen door het ministerie.
Door de Covid-19-situatie is er geen toets afgenomen in leervakken maar alleen in de algemeen vormende vakken. Als dit heeft bijgedragen tot dit verrassend percentage moet nog worden onderzocht worden. Al jaren schommelt het landelijke gemiddelde onder de 60 procent.
Nickerie heeft het hoogste slaagpercentage (83,6), gevolgd door Commewijne (82,6) en Wanica (78,3). Paramaribo staat op de vierde plek met 76,7 procent direct geslaagden. Saramacca behaalt een score van 75,8 procent.
Opvallend is ook het percentage direct geslaagden in de districten Brokopondo en Sipaliwini: 60 procent van de leerlingen in deze twee districten is direct geslaagd. Voorgaande schooljaren bedroeg het percentage nog geen 35 procent.
Voor Marowijne is er nog geen uitslag bekend. Het onderwijs in het oostelijk deel van het land was stopgezet vanwege de vele coronagevallen in Albina.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname