Hooghart: “Miskin wordt nooit voorzitter van CLO”

“Ik heb niets te verliezen, het zijn de landsdienaren die verloren hebben. Hooghart komt op voor de arbeidersklassen, arbeidsrechten en belangen. Ze hebben de rechter gedwongen om een dwangsom aan mij op te leggen,” merkte de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, vrijdag, op tijdens een persconferentie. Hij zat samen met Hugo Blanker, voorzitter van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL).
De rechter heeft Hooghart vrijdag verboden om de verkiezingen van de assemblee te organiseren. Op het doorgaan van de verkiezingen stond een dwangsom van SRD 500.000. “De uitspraak van de rechter is om de verkiezingen van de assemblee niet te organiseren, maar wij gaan door. De assemblee van de ledenraad zal gehouden worden op basis van de statuten,” zei de CLO-voorman.
“Den man go suku ala kleine letters om dat ding te stoppen, omdat ze weten dat ze geen verkiezing hier gaan winnen. Miskin is een verrader tegenover de werknemers, op dit moment wordt er geen rekening gehouden met de maatschappelijke waarden en werkelijkheid, hij dealt niet daarmee. Miskin wordt nooit voorzitter van de CLO,” merkte Hooghart op.
De loonposities van de landsdienaren moeten aangepast worden, zoals met de regering was afgesproken. “Het enige dat ik Hooghart wil, is dat de landsdienaren hun twk ontvangen. De arme mensen wachten allang op hun geld,” liet Hooghart verder weten. “Ik heb het deurwaardersexploot ontvangen van de rechter en er wordt SRD 500.000 van me geëist indien ik de assemblee van de ledenraad organiseer. Dit wat men doet is dictatuur en we gaan weer naar de koloniale tijd,” vindt de CLO-voorman.
Volgens Blanker zal advies van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) gevraagd worden. Dat advies van Ravaksur zal aan de leden voorgehouden worden. De te ondernemen stappen zullen gebaseerd zijn op basis van het advies, dat gegeven wordt. Blanker heeft zijn ondersteuning aangeboden aan Hooghart.
Verder zegt Blanker dat het ook duidelijk is hoe er verkiezingen binnen de CLO worden gehouden. “We gaan het vonnis verder analyseren en ons voorzien van advies. We gaan de assemblee van de leden oproepen en samen kijken naar de fouten die wij hebben gemaakt. Er zijn punten aangehaald in het vonnis waarnaar zal worden gekeken,” zegt Blanker.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald