Hooghart: Miskin en zijn groep provoceren

“De situatie is niets anders dan hebzucht en zelfzuchtigheid van Mike Miskin,” zegt Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) over de ontstane situatie in de vakcentrale. Zijn voormalig boezemvriend Michael Miskin, secretaris-generaal van de CLO, heeft duidelijk gemaakt ready te zijn om leiding te geven aan de organisatie, stelt Hooghart in gesprek met Starnieuws. 

Hooghart is van mening dat er verschillende scenario’s worden uitgewerkt waarbij Johannes Aviankoi meehelpt om ten koste van alles Miskin te helpen CLO-voorzitter te worden. “Hij wordt vanuit een bepaald instituut ingezet om in elk geval de kracht en de macht van CLO te verzwakken”. Hooghart geeft aan dat er duidelijke afspraken waren met Miskin dat hij hem zou opvolgen als CLO-voorzitter na de verkiezingen. 

De vakbondsleider merkt op dat hij zijn vriend op verschillende manieren heeft ondersteund in het verleden. “Hij wilde minister worden en voerde toen gesprekken met vicepresident Robert Ameerali. En de bedoeling was om te vissen en te kijken of Ronald Hooghart mee zou gaan. We hadden commitments en een daarvan was dat ik zijn oudere broer was. En toen de NDP zei dat ze hem minister wilde maken, heb ik hem ondersteund,” stelt Hooghart. Hij merkt op dat hij ook voor Miskin in de bres sprong toen zijn naam genoemd werd om te reshuflen.

Hooghart geeft aan dat hij nooit zelf onderhandeld heeft namens de CLO. Volgens hem was Miskin vaker aanwezig bij zulke onderhandelingen waarbij besluiten werden genomen. “Ik nam nooit een besluit zonder dat de man op de hoogte was, als hij dat zegt is het niet waar. Als je leiding wilt geven moet je de durf daartoe hebben”. Volgens Hooghart heeft Miskin niet de durf om te praten met de achterban van de CLO “de gewone man”. 

“Miskin en zijn collectief kunnen geen rechtmatige gesprekken voeren, stelt Hooghart. Ze hebben het vertrouwen opgezegd in de voorzitter. Maar het bestuur van de CLO kan bestaan uit maximaal 15 personen en minimaal 5 personen. Met de jongeren en ik samen hebben we dat. Rechtens ben ik dan de voorzitter”. Hooghart vindt dat Miskin en zijn groep aan het provoceren zijn. Hij meent dat volgens de statuten de verkiezingen pas in 2023 gehouden moeten worden. “Ik heb ze eerder gezegd dat ik bereid ben de verkiezingen uit te schrijven voor de derde week in december 2020. Blijkbaar vinden ze die geste niet goed genoeg”.

Raoul Lith
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com