Hooghart houdt vergadering over gesprek loonsverhoging

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft ambtenaren opgeroepen om zich vandaag 11:30 uur aan te melden in het bondsgebouw. Hij zal uitleg geven over gesprekken die gaande zijn met de regering over loonsverhoging.

De vakbondsleider zegt in zijn oproep dat mensen meer geld moeten hebben in hun portemonnee, want het leven is moeilijk geworden. Hooghart heeft ook een brief geschreven naar de regering om de ambtenaren om 11.00 uur vrij te geven, zodat ze de vergadering kunnen bijwonen. Hij verwacht dat de ambtenaren gevolg geven aan de oproep.

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning om een reactie gevraagd, zegt aan “wij zijn nog in gesprek”. Zijn collega van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, bevestigt dat hij dinsdag een brief heeft ontvangen van de CLO-voorzitter, waarin gevraagd wordt om de ambtenaren 11.00 uur vrij te geven.

“Ik ga de CLO-voorzitter uitnodigen om mij uit te leggen wat de bedoeling is van de brief. “Ik zal met de heer Hooghart om de tafel zitten zodat hij het fijne kan uitleggen van de brief”, zegt de bewindsman. Hij merkt op dat goede communicatie voor hem belangrijk is, want de brief is onduidelijk voor hem”. In elk geval zijn ambtenaren niet vrij om 11.00 uur en de bewindsman heeft ook geen andere directieven gekregen vanuit de leiding van de regering.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com