Hoofdbestuursleden CLO slepen Ronald Hooghart voor het gerecht

De hoofdbestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zullen Ronald Hooghart voor het gerecht slepen, als hij zich nog voordoet als voorzitter. “Hooghart mag niet meer naar buiten treden namens de CLO. Indien hij geen gehoor daaraan geeft zal er anders worden opgetreden tegen hem,” zegt Michael Miskin, secretaris-generaal van de CLO, in gesprek met Suriname Herald.
De hoofdbestuursleden hebben gisteren een waarschuwingsbrief gestuurd richting Hooghart. “Hij schrijft brieven uit op eigen titel en niet namens CLO. Hij kan niet meer namens de CLO zaken doen. Wij gaan juridische stappen ondernemen en hem verder via de rechter aanpakken. Er is al een verzoekschrift ingediend bij de rechter in verband met uitspraken, die hij heeft gedaan en de zaak gaat voor,” beweert Miskin.
Over enkele maanden zouden er bestuursverkiezingen plaatsvinden bij de CLO, maar er wordt niet gewerkt aan de voorbereiding hiervan. In juli dit jaar hadden bestuursleden het vertrek van Hooghart opgeëist. Echter wordt er door Hooghart geen gehoor daaraan gegeven. De leden eisen het vertrek van de CLO-voorman, omdat ze de houding al zat zijn.
Hooghart is al jaren voorzitter van een van de grootste vakbonden in Suriname. De werkende klasse wordt al jaren voor de gek gehouden en er is geen collectiviteit. Volgens de leden missen zij een aantal zaken bij Hooghart als voorzitter.
Tijdens een persconferentie heeft Hooghart aangegeven te gaan tot het bittere eind. Bovendien zou hij niet denken aan opstappen. Hooghart belegt deze week nog een persconferentie.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald