Hoofd Bureau Basisonderwijs Lydia Hewitt ontheven uit functie

“Ik heb nergens te gaan en lever geen enkele sleutel in, zolang ik geen brief heb gekregen. Mensen moeten leren om op een andere manier met anderen om te gaan. Morgen meld ik me netjes aan op het werk. De politiek moet niet komen bemoeien met mijn werk,” zegt een zeer gebelgde, bijna huilende Lydia Hewitt.
Zij heeft gisteren mondeling te horen gekregen van directeur Natasia Bennanon van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) dat zij is ontheven uit haar functie als hoofd van het Bureau Basisonderwijs. De 58-jarige vrouw is intussen 38 jaar in dienst.
Hewitt, die ook mutator is van het basisonderwijs, schrikt van het besluit en zegt in gesprek met Suriname Herald dat zij gevraagd heeft naar een schriftelijk bewijs van de ontheffing. Echter heeft zij dit bewijs niet gekregen van de directeur. De reden voor de ontheffing is niet bekend en kon niet doorgegeven worden, merkt ze op.
Volgens de directeur heeft ze een app gekregen van de minister, dat ze aan Hewitt moet meedelen dat ze per morgen, dus vandaag, thuis moet blijven. “Niemand wordt thuis gezet zonder reden. Ik heb heel hard gewerkt om daar te zitten, de politiek moet niet komen bemoeien met mijn leven. Ik krijg niet eens de kans om me te verweren indien ik iets heb gedaan,” zegt Hewitt. Volgens haar is dit niet de manier om een functionaris te behandelen. “Ik heb heel hard gewerkt op deze afdeling,” merkt een geïrriteerde Hewitt op.
Zij geeft verder aan dat ze allang heeft gevraagd naar een gesprek met minister Marie Levens. Echter is het nooit gelukt om in contact te komen met de bewindsvrouwe.
Suriname Herald heeft geprobeerd een reactie te krijgen van minister Levens, echter zonder resultaat.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald