Hof verwerpt alle excepties in zaak Hoefdraad

De raadkamer van het Hof van Justitie heeft alle bezwaren die ingediend waren door de raadslieden van ex-minister Gillmore Hoefdraad, vandaag verworpen. De verdediging van Hoefdraad had gevraagd aan om de dagvaarding nietig te verklaren, omdat niet de juiste procedures zouden zijn toegepast door het Openbaar Ministerie.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Hoefdraad, die nog steeds voortvluchtig is, zal op 4 februari worden voortgezet. Dan zal het Openbaar Ministerie aan het woord komen. De strafeis tegen de verdachte zal dan gelijk worden gepresenteerd, want er wordt gelijk requisitoir gehouden. Deze zaak wordt behandeld als een verstekzaak.

Hoefdraad wordt verdacht van 11 strafbare feiten. Hij wordt onder andere verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Moneylaundring, ambtsverduistering en oplichting.

De vijfde zitting in deze zaak is bepaald op 4 februari. De raadkamer van het Hof van Justitie wordt gevormd door de rechters Marie Mettendaf (president) en de leden Maureen Dayala en Danielle Karamatali.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com